Banjo-Kazooie 3 op schema voor dit jaar

Heel veel hebben we nog niet gehoord van Bajo-Kazooie 3, maar vorige week kwam daar al verandering in met de onthulling van een teaserwebsite. Er werd toen al gedacht aan een release ergens tegen het einde van dit jaar en ontwikkelaar Rare laat vandaag weten dat de game inderdaad nog op schema ligt om tijdens de feestdagen uitgebracht te worden.

Community manager George Kelion verklaarde daarnaast dat we zeer spoedig nieuwe details kunnen verwachten en dat men van Banjo-Kazooie 3 zeker geen traditionele platformer zal maken voor kleine kinderen:

  “I can assure you that we haven’t been focused on 4 year-olds when creating the new Banjo game. We hope that you’ll be pleasantly surprised at what we’ve cooked up.”


Banjo-Kazooie 3 zal zich af gaan spelen nรก de gebeurtenissen van het vorige deel, Banjo Tooie. De game zal daarbij gewoon voortborduren op de vertrouwde Banjo-formule, verwacht dus geen ingrijpende veranderingen. Wel biedt de game een nieuwe vorm van multiplayer, die anders wordt dan die van Tooie. Daarbij zul je met Banjo terugkeren in bekende levels, die intussen wel door de tand des tijds zijn aangetast uiteraard. Daarbij zal het Jiggy systeem weer van de partij zijn, met ook hier een kleine twist.

Banjo-Kazooie 3 zal dit jaar nog verschijnen voor de Xbox 360. Een PC-versie lijkt eveneens nog mogelijk.

 1.   
  xizaaR's avatar

  wat is dit voor een spel ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜ณ

 2.   
  )GN(-Erik's avatar

  GN Lover schreef, "wat is dit voor een spel ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜ณ "

  Ken je Banjo Kazooie niet ๐Ÿ˜• (domme vraag ๐Ÿ˜† ).

  Dit is een 3d platform game ๐Ÿ™„