S3 brengt 430GT-videokaart uit

Hoewel het uit het nieuws over videokaarten vaak lijkt dat slechts NVIDIA en AMD in die markt zitten, zijn er weldegelijk nog andere videokaartbouwers. Eentje daarvan is een oude bekende: S3. Deze fabrikant heeft afgelopen week de 430GT geïntroduceerd.

Deze kaart blijkt sneller dan de concurrentie, maar loop je nog niet gelijk warm: de kaart neemt het op tegen de GeForce 8400GS en Radeon HD3450. Toch is het best een een prestatie te noemen dat de kaart bijna 2 keer sneller lijkt.

De kaart ondersteunt DirectX 10.1 en OpenGL 2.1 en in in staat om via ChromotionHD™ 2.0 MPEG-4/AVC (H.264), MPEG-2, VC-1, WMV-HD, en AVS te helpen decoderen. De kaart is dan ook erg geschikt voor HTPC’s, waar eventueel heel soms nog een spelletje mee wordt gespeeld. De adviesprijs van $ 59,- sluit daar goed bij aan.

 1.   
  blizzardo's avatar

  Nog nooit van dit merk gehoord:S

 2.   
  mrxthereal's avatar

  VEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEET…. met alle respect hoor maar welke gamer gaat er nu een S3 kaart kopen?

 3.   
  Aadb's avatar

  mrxthereal schreef, "VEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEET…. met alle respect hoor maar welke gamer gaat er nu een S3 kaart kopen?"

  Toen ik dit op tweakers las dacht ik dit kan toch niet waar zijn maar toch :p ik zag af en toe wel eens een Sis Mirage langs komen maar dacht dat het daar wel mee gezegt wel.

  wel cool dat je voor nog geen 60 euro een dx 10.1 kaartje heb met redelijke specs ten opzichte van de concurentie leuk voor een goedkoop systeempje maar voor de echte gamers blijft het

  ATI versus NVIDIA 😆

 4.   
  Xynetor's avatar

  Ik hoop dat deze ook nog eens in de Goede Concurentie komt want dan krijgen ze nog meer druk.
  Zou veel kunnen schelen als het op de Prijs/Kwaliteit gaat en vooral de Prijs

  Ik denk dat Nvidea en ATI het nu moeilijk gaan krijgen voor de Normale markt zoals de gezins PC en ik weet zeker dat Nvidea en ATI toch liever die markt hebben dan de Game Markt dat natuurlijk ook weer een nadeel is voor ons maar laten zitten doen ze ons toch niet want waar is de Grafische kaart anders voor 😛

 5.   
  ckerigon's avatar

  nou nou je hebt voor 60 euro nog een best goeie kaart dan hoor..
  60 eu is niet veeel!

 6.   
  Neolite's avatar

  ‘k vind het jammer dat er eigenlijk maar 2 grote bedrijven zijn die videokaarten uitbrengen waar je fatsoenlijk op kan gamen, want meer bedrijven betekent meer concurentie dus een lagere prijs en nog betere kaarten. 😉

 7.   
  Ruudjee's avatar

  Videokaarten zijn nou niet ècht mijn specialiteit, dus vraag ik ’t maar even aan iemand die het wel weet: Is deze videokaart geschikt om bijvoorbeeld Bioshock vloeiend te draaien (in combinatie met een lekker systeempje natuurlijk) ?

 8.   
  simmity's avatar

  Ruudjee schreef, "Videokaarten zijn nou niet ècht mijn specialiteit, dus vraag ik ’t maar even aan iemand die het wel weet: Is deze videokaart geschikt om bijvoorbeeld Bioshock vloeiend te draaien (in combinatie met een lekker systeempje natuurlijk) ?"

  Deze videokaart kan bioshock draaien met vloeiende framerates, maar dit is dan wel op laag detail en resolutie.

  benchmark : http://xtreview.com/addcomment-id-4514-view-S3-chrome-430-GT-benchmark.html

 9.   
  Uchiha linkz's avatar

  ik hoop dat meer bedrijven in videokaarten gaan doen want dan heb je meer concurentie snapje en dat moeten miss ati en nvidia de prijzen dalen 😛 whhaah

 10.   
  Jasmijn's avatar

  wat moet je met een nieuwe kaart als de oude goed is? 😀

 11.   
  MMXX's avatar

  Ik heb nog nooit gehoord van dit merk, staat ook niet vermeld in de zaak waar ik mijn hardware vandaan haal.

 12.   
  Rideo Mortem's avatar

  Patkick schreef, "Ik heb nog nooit gehoord van dit merk, staat ook niet vermeld in de zaak waar ik mijn hardware vandaan haal. "

  Het merk/bedrijf is al vrij oud, mn broer heeft nog een groot aantal oude systemen staan en daar zitten nog wel s S3 onderdelen in, maar het is mooi om te zien dat S3 zich een weg naar de markt van tegenwoordig baant.

 13.   
  GTA_Gamer's avatar

  Een budget DX10 kaart is nutteloos, want je kunt je games toch niet op DX10 draaien dan want hij is niet snel genoeg om dat zonder enorme lag aan te kunnen, dus ze verdiennen er denk ik niet veel aan…

 14.   
  Neolite's avatar

  GTA_Gamer schreef, "Een budget DX10 kaart is nutteloos, want je kunt je games toch niet op DX10 draaien dan want hij is niet snel genoeg om dat zonder enorme lag aan te kunnen, dus ze verdiennen er denk ik niet veel aan…"

  deze kaart is dan ook niet gemaakt voor gaming 😉

 15.   
  )GN(-Erik's avatar

  ik kan nergens vinden hoeveel RAM geheugen die kaart heeft 🙁