GeForce 9800 GTX waarschijnlijk ook uitgesteld

Het lijkt een gewoonte te worden voor NVIDIA’s 9xxx-serie: uitstel. Als we bepaalde bronnen moeten geloven, wordt de verschijning van de GeForce 9800 GTX namelijk ook een paar daagjes uitgesteld.

De kaart staat officieel gepland voor 25 maart, maar zou nu op 1 april (ja, we weten het….) verschijnen. Aanstaande maandag worden cijfers van quad-sli gepresenteerd en de marketingafdeling van NVIDIA vindt het daarom onverstandig vrijwel direct daarna de 9800 GTX ook te laten verschijnen. Bovendien hebben niet alle fabrikanten hun kaarten al klaar.

Asus en EVGA hebben wel al hun videokaarten af en hebben de technische cijfers al vrijgegeven. Deze lijken veel op wat officieus al bekend was: een core op 675 MHz, geheugen op 1100 MHz (2200 effectief) en processor cores op 1688 MHz. Enkele webshops hebben er ook al prijzen bij: 300-350 euro.

Asus zou ook al bezig zijn met een overgeklokte versie en een Aziatische site mocht er al mee aan de slag. Het resultaat: een core op 864 MHz, geheugen op 2586 MHz (effectief) en processor cores op 2268 MHz. Samen met Core 2 Extreme QX9650 leverde dat 19893 3DMarks op in de 2006-versie van het bijbehorende programma. Saillant detail: een (duurdere) 9800GX2 gekoppeld aan een Core 2 Extreme QX9770 die overgeklokt is tot 4 GHz haalt 20072 3DMarks.

 1.   
  prof_111's avatar

  Prijs valt nog mee nu nog zien wat die presteerd.

 2.   
  Chielh's avatar

  De overclock GTX lijkt me een mooi dingetje… Eens kijken of daar ook benchmarks van komen

 3.   
  Kenneloth's avatar

  Zou wel jammer zijn, ben al weer een tijdje opzoek naar een nieuwe videokaart, ik vind mij 8600 GTS ook niet meer de snelste. 🙁

 4.   
  blizzardo's avatar

  Ik ga binnenkort een pc samenstellen en dan is zon kaart wel goed om erin te hebben 8)

 5.   
  Xynetor's avatar

  Chielh schreef, "De overclock GTX lijkt me een mooi dingetje… Eens kijken of daar ook benchmarks van komen"

  Je weet dat de GTX al een overgeclockte GTS is Hé? dus zoveel zou je er niet meer uit kunnen halen. daarin tegen de 8800Ultra die ik pas geleden heb gekocht gaat binnekort ook denk maar eens wat getweaked worde als je snapt wat ik bedoel 😉

  Sir Kenneloth schreef, "Zou wel jammer zijn, ben al weer een tijdje opzoek naar een nieuwe videokaart, ik vind mij 8600 GTS ook niet meer de snelste. :("

  8600 GTS 🙄 ik wist niet dat die bestond 😛

 6.   
  ckerigon's avatar

  koop liever een ps3 dan 😛 eem 50 eu erbij en je hebt de krachtigste hardware tot nu toe 😛

 7.   
  LXZ-76's avatar

  ”kitt.h.3″ schreef, "koop liever een ps3 dan 😛 eem 50 eu erbij en je hebt de krachtigste hardware tot nu toe :P"

  Nou, dat is niet helemaal waar. Als je de krachtigste hardware wil moet je toch bij de pc’s zijn, niets kan de pc’s verslaan kwa hardware omdat de ontwikkeling daarvoor veel sneller gaat. Je bent dan wel wat meer geld kwijt.

 8.   
  Uchiha linkz's avatar

  ”LXZ-76″ schreef, "[quote=”kitt.h.3″]koop liever een ps3 dan 😛 eem 50 eu erbij en je hebt de krachtigste hardware tot nu toe :P"

  Nou, dat is niet helemaal waar. Als je de krachtigste hardware wil moet je toch bij de pc’s zijn, niets kan de pc’s verslaan kwa hardware omdat de ontwikkeling daarvoor veel sneller gaat. Je bent dan wel wat meer geld kwijt.[/quote]

  Inderdaad een pc kan je blijven upgraden.bij een console gaat dat nogal moeilijk eh.:D

 9.   
  Jostii's avatar

  linkz schreef, "

  ”LXZ-76″ schreef, "[quote=”kitt.h.3″]koop liever een ps3 dan 😛 eem 50 eu erbij en je hebt de krachtigste hardware tot nu toe :P"

  Nou, dat is niet helemaal waar. Als je de krachtigste hardware wil moet je toch bij de pc’s zijn, niets kan de pc’s verslaan kwa hardware omdat de ontwikkeling daarvoor veel sneller gaat. Je bent dan wel wat meer geld kwijt."

  Inderdaad een pc kan je blijven upgraden.bij een console gaat dat nogal moeilijk eh.:D[/quote]

  het is waar dat de pc het krachtigste is maar een pc blijven upgraden is een duur geintje 😀 8) vooral als er dan om de 2 jaar weer een nieuwe videokaart inmoet van een slordige 350 euro 😆 en als je dan ook nog spellen moet kopen 🙄 🙄 😉

 10.   
  Deadstriker's avatar

  Onderdelen upgraden blijft idd een duur geintje..
  Heb beste kan je nog een PS3 + HDTV kopen, en dan kan je er voor 4 jaar tegen aan. 😆

 11.   
  delta62's avatar

  Stryker schreef, "Onderdelen upgraden blijft idd een duur geintje..
  Heb beste kan je nog een PS3 + HDTV kopen, en dan kan je er voor 4 jaar tegen aan. 😆 "

  Nee, 360 + HDTV

 12.   
  Neolite's avatar

  🙄 niet fanboy achtig doen hierboven, iedereen heeft zijn eigen reden waarom hij voor een bepaalde console gaat.

 13.   
  JonsoN's avatar

  zeker niet duur, goedkoper dan 8800 GTX?.. wtf