LucasArts: Fracture dwingt PlayStation 3 en Xbox 360 tot het uiterste

Volgens ontwikkelaar LucasArts dwingt Fracture de PlayStation 3 en Xbox 360 tot het uiterste. De ontwikkelaar meldt dat het zogeheten Terrain Deformation, dat de speler mogelijk maakt de grond met speciale wapens te vervormen, heel wat van de next-gen consoles vraagt. Fracture is dan ook een van de weinige games die de capaciteiten van de PlayStation 3 en Xbox 360 maximaal benut, en dan niet alleen op grafisch vlak, aldus LucasArts.

    “We are really pushing the limits of what the Xbox 360 and PS3 can do with Fracture. While a lot of games are pushing the limits of what can be done visually in games, we also wanted to push gameplay to levels that literally could not be done on the previous generation of hardware. To put it simply, Fracture is one of the few games that really takes advantage of all of the processing power of the new consoles.”


Het verhaal van Fracture speelt zich af tijdens een periode van wereldwijde ecologische en seismologische chaos in de 22e eeuw, waarin de Verenigde Staten in tweeën is verdeeld door de “Great Flood”. Beide helften zijn volledig op zichzelf aangewezen in deze strijd. Het Oosten staat bekend als de Atlantic Alliance, als symbool voor hun verbond met Europa, en gelooft in overleven door cybernetics. De andere kant van het overstroomde continent, het Westerse deel van de VS, is omgedoopt tot de Republic of Pacifica en heeft zich verenigd met Azië. De leiders van dit gebied denken te overleven door effectief het DNA van inwoners te herstructureren, een methode die door de Atlantic Alliance wordt verafschuwd.

In het jaar 2161 geeft de nieuw aangestelde president de opdracht om een aanval uit te voeren in het centrum van het Pacifisch gebied: midden in de droogstaande San Francisco Bay. Deze aanval leidt tot het ondenkbare: een extreem conflict met wereldwijde betrekkingen wordt uitgevochten op Amerikaans grondgebied. Een soldaat die voorop gaat in de strijd is Mason Briggs, een expert met explosieven en wapens waarmee elk terrein volledig veranderd kan worden. Briggs verwoest niet alleen al het land dat hij tegenkomt, hij verandert het eveneens om er strategisch voordeel mee te behalen. Hierdoor zal Fracture een volledige ‘unscripted’ opzet krijgen.

Wetenschappers hebben nieuwe wapens ontwikkeld om het land volledig te deformeren en deze wapens worden door Briggs maar al te graag ingezet om het gebied strategisch te veranderen. Zo is er de tectonische granaat, waarmee grond omhoog geschoten wordt om zo nieuwe gebieden toegankelijk te maken. Daarnaast heb je een vortex granaat, waarmee een tornado-effect gecreëerd kan worden. Altijd handig als je omringd wordt door vijanden. Ook heb je een ‘Boulder Ball’ tot je beschikking, waarmee je een grote bal van steen voor je uit kan laten denderen. Ten slotte is er ook nog een alternatieve aanval mogelijk met je rocket launcher, waarmee je extreme kraters kunt veroorzaken dankzij subsonische stralen.

Naast al deze extreme wapens, waarmee je als speler dingen kunt doen die voorheen ondenkbaar waren, strijden er aan elke kant van het conflict nog soldaten. De genetisch sterkere soldaten van de Pacific forces aan de ene kant tegen de Atlantic Alliance soldaten, zoals Briggs, die met een meer ‘traditionele’ methode strijden dankzij cybernetics. Deze verschillende bovenmenselijke aanpakken resulteren in een tactische strijd om het conflict op te lossen.

Fracture staat gepland voor de zomer van 2008 en zal verschijnen voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

  1.   
    PS4owner's avatar

    zo dat is nog al een hele zelfverzekerde opmerking van die gaste he

  2.   
    Diede's avatar

    Zolang de game niet gespeeld is valt er weinig te zeggen. Waarschijnlijk een stukje arrogantie ter promotie van de game…

  3.   
    Xtremie's avatar

    Deze game ziet er wreed uit, ik verwachtte dit ook al een beetje
    🙂

  4.   
    N360Gamer's avatar

    Ik ben benieuwd, want ik ben overtuigd dat er meer in die x-doos zit dan we tot nu toe hebben gezien 😉

  5.   
    TotalPicnic's avatar

    physics zijn zo leuk om mee te klooien 😛

  6.   
    JonsoN's avatar

    http://www.gametrailers.com/player/usermovies/62475.html

    Tsjah dit lijkt me toch echt behoorlijk zwaar, grafisch én de physics 🙂

  7.   
    delta62's avatar

    Ik kijk meer uit naar Star Wars: The Force Unleashed van Lucasarts.

  8.   
    Alias's avatar

    ik ben benieuwd naar wat ze uit de xbox360 en de ps3 weten de persen 🙂 lijkt me in ieder geval een lust voor het oog worden voor de liefhebbers 😉

  9.   
    stormtrooper's avatar

    ik vind wel dat ze gelijk hebben. de playstation3 en de 360 hebben een groote capiciteit waarom zou je dan niet op de proef stellen?