BioWare: geen PC-demo voor Mass Effect

Op 6 mei zal Mass Effect ook voor de PC verschijnen en zodoende werd ontwikkelaar BioWare, in de persoon van Matt Atwood, door de mensen van Eurogamer eens stevig aan de tand gevoeld over de plannen met deze PC-versie. Tijdens het interview kwamen een aantal opvallende zaken aan bod, waaronder de systeemeisen, downloadable content en een eventuele demo.

Wat betreft de systeemeisen gaf Atwood aan dat je met een goede PC van twee jaar geleden de game vlot zou kunnen draaien. Men heeft ook hard gewerkt aan het verkorten van laadtijden en het verbeteren van de visuals met betere textures en minder pop-up. Wat betreft downloadable content was Atwood duidelijk: er komt zeker meer content voor Mass Effect. De Xbox 360 is al voorzien van het Bring Down the Sky-pack, maar BioWare heeft zeker de intentie om de game uit te breiden met meer rassen en planeten. In elk geval zal er nog een pack uitgebracht worden, maar het is goed mogelijk dat we meerdere packs kunnen verwachten.

Ten slotte was er nog de prangende vraag omtrent een eventuele PC-demo. Het antwoord van Atwood was helder: er komt géén demo. Dit zou ten koste gaan van de ontwikkeling van het spel en daar heeft men geen zin in. Om te kijken of Mass Effect wellicht wat voor jou is, kan je natuurlijk altijd nog onze Xbox 360-review raadplegen.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille doe je een schokkende ontdekking, dat tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Wil je meer weten over Mass Effect? Lees dan ook eens onze Xbox 360-review.

Mass Effect is eind 2007 verschenen voor de Xbox 360. De PC-versie verschijnt op 6 mei.

 1.   
  mrxthereal's avatar

  Jammer, maar gelukkig brengen ze hem wel zo snel mogelijk naar de PC dus ik kan er mee leven.

 2.   
  JonsoN's avatar

  Er blijft langzamerhand weinig over voor pc.. 🙁

 3.   
  Pimkingetje's avatar

  Heb al internet afgezocht, heb ik nix gevonden, en terecht 😥