Super Smash Bros. Brawl snelst verkopende Nintendo-game

Het is voor ons Europeanen telkens weer lijden als we iets horen over het succes van Super Smash Bros. Brawl, maar toch is het ook erg hoopgevend om te horen dat de nieuwe Smash Bros. het zo goed doet. Nintendo laat namelijk weten dat Brawl de snelst verkopende game is in haar geschiedenis.

SSBB verscheen op 9 maart en werd alleen die dag al 874 duizend keer verkocht. Op 16 maart was dit aantal al opgelopen tot 1,4 miljoen verkochte exemplaren. Omgerekend zou dit betekenen dat de game 120 keer per minuut over de toonbank is gegaan. Cammie Dunaway van Nintendo America verklaarde:

  “Super Smash Bros. Brawl has made the leap from videogame to cultural phenomenon. Game reviewers and the public alike praise its fun gameplay and extensive, inventive content.”

Super Smash Bros. Brawl bouwt verder door op de succesformule van zijn voorganger (Super Smash Bros. Melee) op de Gamecube. Het zal dus weer de bedoeling zijn elkaar zo hard en vaak mogelijk te meppen en elkaar uiteindelijk het level uit te slaan. Opvallend is dat dit niet met de speciale mogelijkheden van de Wiimote en Nunchuck zal gebeuren, maar men heeft ervoor gekozen het bij een klassieke besturing te houden.

Super Smash Bros. Brawl bevat vele levels en tientallen personages, waaronder natuurlijk Mario, Pikachu, Link, Kirby, Samus, Donkey Kong en Bowser. Maar ook nieuwe personages zoals Pit (Kid Icarus), Zero Suit Samus (Metroid: Zero Mission), Metaknight (Kirby), Wario en Solid Snake (Metal Gear Solid) zijn aangekondigd. Daarnaast zal ook Sonic misschien zijn opwachting maken. Super Smash Bros. Brawl wordt naast de ideale partygame ook nog eens een online titel. Het zal een van de eerste games zijn die online gespeeld zal kunnen worden op de Nintendo Wii.

Meer informatie? Lees onze Fast Forward!

Super Smash Bros. Brawl verschijnt in het tweede kwartaal van dit jaar voor de Wii.

 1.   
  RinusReetRidder's avatar

  120 per minuut! 😮 Doen ze goed…

 2.   
  ckerigon's avatar

  dat bedoel ik nou NINTENDO OWWWND:D

 3.   
  GutZilla's avatar

  Ik vind dit geen hoopgevend bericht, het betekent namelijk dat het moeilijker is om die game straks te pakken te krijgen want hij zal overal uitverkocht zijn. Trouwens, des te meer mensen nu al SSBB hebben, des te meer hebben het voordeel dat ze al beter zijn in het spel online. 🙄

 4.   
  Kaassouffl3's avatar

  Jezus ?! das wel heel erg veel!

 5.   
  JonsoN's avatar

  Is ook het enige goedverkopende spel zeker? 😳