Rainbow Six: Vegas 2 niet voor de hardcore-gamer

Rainbow Six Vegas 2 game designer Phil Therien vertelde in een interview dat Ubisoft haar pijlen niet meer specifiek zal richten op de hardcore-gamer, omdat de markt ervoor te klein is. Hij vertelde wel dat Ubisoft de doelgroep zo groot mogelijk houdt, maar dat er compromissen moeten worden gemaakt. Deze overwegingen zijn ook met Rainbow Six: Vegas 2 gemaakt.

  “Ubisoft will steer clear of really hardcore only shooters, because the market was too narrow for it to be a viable business choice. We would like to be able to please both sides but compromises have to be made. We have some ideas to improve on the situation though – keep in mind however that we want our games to be accessible to as many people as possible, otherwise we just couldn’t keep making games.”

Therien wist ook te melden dat er geen demo van Rainbow Six Vegas 2 zal verschijnen. Dit omdat het maken van een demo veel tijd kost en Ubisoft haar tijd liever besteedde aan het afronden van de game.

  “We took the decision to spend our time on polishing the game and the demo option was cut. It’s really time-consuming to create a demo and we needed the dev time to finish our game.”

Verder vertelde Therien nog dat er virtueel vrijwel geen verschil is tussen de Xbox 360- en de PlayStation 3-versie, eens per week over een versie van Rainbow Six: Vegas 2 voor de Nintendo Wii wordt gepraat, de singleplayer mode van de game een uur langer is dan die van zijn voorganger en er voor twee-speler co-op gekozen is in plaats van vier-speler co-op, omdat sommige ruimtes in de levels te klein zijn voor vier lichamen tegelijk.

Rainbow Six: Vegas 2 is het vervolg op Rainbow Six: Vegas uit 2006. De game zal uiteraard een volledige nieuwe singleplayer campaign kennen en er staan diverse vernieuwingen gepland, zoals 11 nieuwe wapens, 11 mappen waaronder enkele klassiekers uit Raven Shield, zowel een mannelijk als vrouwelijk hoofdpersonage en ook de A.I. is verbeterd. Het verhaal zal deels een prequel en deels een sequel zijn op de eerste Vegas-game.

Verken alvast de casino’s en duik Vegas in met onze preview!

Rainbow Six: Vegas 2 verschijnt op 21 maart voor de PS3 en de Xbox 360. De PC-versie komt op 17 april uit.

 1.   
  ckerigon's avatar

  nee en GVD ook niet voor de wii gamers :S

 2.   
  Tollos's avatar

  helemaal niet erg

 3.   
  ckerigon's avatar

  jezzz schreef, "helemaal niet erg"

  bedoel je voor de wii gamers of niet erg dat het niet voor hardcore gamers bedoelt zijn???

 4.   
  Gerjann's avatar

  vond lag vegas 1 al erg pittig! Iets minder dan dat mag wel ๐Ÿ™‚

 5.   
  .#BoB’|Sh!fty**'s avatar

  mij maakt het niet zo heel veel uit als je maar kan knallen ๐Ÿ˜† 8)

 6.   
  .#BoB’|Sh!fty**'s avatar

  Waarom komt de pc-versie altijd later uit>? ๐Ÿ˜ฎ

 7.   
  Wouter's avatar

  Ik ga deze wel halen hoor! ๐Ÿ˜ฎ Echt een game voor mij. Beetje stealth met veel actie! ๐Ÿ˜†

 8.   
  XGT_Spider's avatar

  afronden?

  deze game ligt al in de winkel bij futurezone dus bullshit met het afronden

 9.   
  assassin_MKA's avatar

  Wat is Hardcore gamer en casual gamer?

 10.   
  PS3Killer's avatar

  XGT_Spider schreef, "afronden?

  deze game ligt al in de winkel bij futurezone dus bullshit met het afronden"

  Er staat daarom ook dat ze tijd hebben gestoken in het afronden van de game, en geen demo hebben gemaakt. Allemaal verleden tijd.

 11.   
  N360Gamer's avatar

  Nou, zet hem maar eens op zijn moeilijkst en laat je neefje hem maar eens spelen…