Assassin’s Creed DS uitgesteld tot 11 april

Volgende maand zal Assassin’s Creed na lange tijd ook verschijnen voor de PC en Nintendo DS, zo blijkt vandaag. De handheldversie van Altaïr’s avonturen is door Ubisoft namelijk verschoven van 28 maart naar 11 april. Een specifieke reden voor het uitstel werd niet genoemd, al lijkt de kans groot dat Ubisoft de game graag in het nieuwe fiscale jaar wil uitbrengen.

Nog even een maandje geduld dus…

Assassin's Creed logo

In Assassin’s Creed speel je Altaïr, leider van de Assassijnen ten tijde van de Middeleeuwse kruistochten. In de game neem je zijn rol als sluipmoordenaar op je, zodat de game vooral zal bestaan uit observeren, sluipen en moorden. Wanneer je je ‘target’ hebt gekregen en je weet wie je volgende slachtoffer zal worden, heb je de keuze uit een scala aan mogelijkheden om de ongelukkige om het leven te brengen. Zo zul je hem/haar eerst kunnen observeren om diens dagelijkse route te ontdekken, waarna je een hinderlaag aanlegt en het slachtoffer een kopje kleiner maakt. Hierop zijn talloze variaties, ook omdat Altaïr erg lenig is (hij schijnt 50% van de vaardigheden van de Perzische Prins te hebben) en volgens Ubisoft alle kanten uit kan.

Wil je meer weten over Assassin’s Creed? Check dan snel onze review!

Assassin’s Creed is inmiddels verschenen voor de Xbox 360 en PlayStation 3. De game verschijnt op 11 april ook nog voor de PC en Nintendo DS.

 1.   
  ckerigon's avatar

  zelfde dag als mario kart 😀 🙄

 2.   
  assassin_MKA's avatar

  Is da pc versie ook 11 april ?
  Is da alleen in Nederland ? Want hier in belgie hebk gehoord dat het in 28maart uitkwam.

 3.   
  Alias's avatar

  turkish_assassin schreef, "Is da pc versie ook 11 april ?
  Is da alleen in Nederland ? Want hier in belgie hebk gehoord dat het in 28maart uitkwam."

  hier in nederland kwam assassins creed vo pc ook op 28 maart uit maar dat hebben ze weer verplaatst naar 8 april geloof ik 😉 . en sorry dat ik het zeg maar volges mij was de pc versie van ac al uit als ze niet waren begonnen aan een ds versie 😕

 4.   
  Hitman047's avatar

  😮 Sry hoor, maar ik ga me nu toch echt afvragen hoevaak ze a.c. wel niet uitstellen.
  Dit is al de zoveelste keer ( nie allemaal voor de ds maar toch)

 5.   
  PS3Killer's avatar

  Leuke game voor op de DS zou ik zeggen.

 6.   
  Rosmale_Terror's avatar

  wel mooi spel, jammer dat ik mijn DS kwijt ben xD

 7.   
  crying baby's avatar

  Ik heb hem al voor de DS 😀 .