Topman Rockstar bespreekt voor het eerst GTA IV downloadable content

Sam Houser, de man die samen met zijn broer Rockstar heeft opgericht, heeft voor het eerst in een interview gesproken over toekomstige downloadable content voor Grand Theft Auto IV. Deze content verschijnt exclusief voor de Xbox 360 en “zal het geld zeker waard zijn”, aldus Houser. Hij zei dat hij het gaaf zou vinden om in de DLC naast de normale missies ook missies te implementeren die willekeurig verschijnen.

Als voorbeeld noemde Houser een man die op straat naar je toekomt en zegt dat zijn vrouw in het huis waar je naast staat vreemd aan het gaan is. Die man vraagt je dan of je de twee minnaars in het huis even een lesje wil leren. Verder wordt de DLC gewoon meer van hetzelfde, dus mensen die het spel leuk vinden moeten zeker uitkijken naar de extra content:

“I think the mission packs with the episodes are going to be pretty deep, offering another full-on adventure in this world, I think we will be in a position to market them not a million miles away from the way the boxed game is marketed. And if they like the episodes it will probably make sense to market them aggressively, and we want people to be there on that first day as much as is realistic. Our goal will be to fry those Xbox Live servers – we want to have as many people tune in at that moment as possible.”


Grand Theft Auto IV zal het nieuwste spel worden in de GTA reeks, die al jaren uitgegeven wordt door Rockstar Games. De game zal gebruik maken van de Rage-engine en speelt zich opnieuw af in Liberty City, dat zeer veel gelijkenissen heeft met New York. Zo zul je diverse bekende wijken en gebouwen tegenkomen, maar dan onder een aangepaste naam. Je speelt de rol van Servir Niko Bellic, waarmee je kunt gaan en staan waar je maar wilt. Toch zal je ook gewoon weer opdrachten kunnen aannemen, die je worden toegewezen via je mobiele telefoon.

Stap Liberty City in met onze Fast Forward!

GTA IV verschijnt 29 april voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

  1.   
    gamer07nl's avatar

    Hij zei dat hij het gaaf zou vinden om in de DLC naast de normale missies ook missies te implementeren die willekeurig verschijnen. Hij gaf het voorbeeld van een man die op straat naar je toekomt en zegt dat zijn vrouw in het huis waar je naast staat vreemd aan het gaan is. Die man vraagt je dan of je de twee minnaars in het huis even een lesje wil leren

    Dat lijkt me echt tof. Zit wel te w88 op deze titel. Het enige is dat ik geen internet op me XBOX heb:S maarja kijken of ik het een keer ken aansluiten en dan downloaden die hap 😆

  2.   
    Aadb's avatar

    gewoon ff je internet kabel eruit scheuren en in je xbox douwen is toch niet zo moeilijk. 😉

    ik kijk er al naar uit om het spel te spelen

  3.   
    ms13694's avatar

    hehe lijkt me cool!

  4.   
    PS3Killer's avatar

    Die content kan me niet bommen, maar GTA IV? Kope kope kope zou ik zeggen.