Capcom: geen Resident Evil 5 in oktober

Capcom heeft verschillende geruchten dat Resident Evil 5 in oktober zou verschijnen de kop in gedrukt. Niet alleen is de aankomende topper dan nog niet klaar voor zijn release, maar hij zou het ook op moeten nemen tegen knaller Gears of War. Er is een kleine kans dat RE5 verschoven wordt naar het eerste kwartaal van 2009.

Resident Evil 5 zal de serie naar het volgende niveau tillen, de volgende generatie consoles. Capcom evolueert Resident Evil 4 verder door, die ook al een stuk anders was dan zijn voorgangers. De game zal dus weer een third-person actie/horrorgame zijn. Ditmaal speelt de game zich niet in Spanje af, maar in een bloedhete, tropische, Afrikaanse stad. Ditmaal heb je Chris onder de knoppen, ook al een oude bekende uit de eerdere Resident Evil-titels. Waartegen nu gevochten zal moeten worden is niet zeker, maar de warmte is je grootste vijand. Je kunt namelijk niet te lang in de zon blijven en moet af en toe de schaduw opzoeken. Ook licht zal je parten spelen, je ogen zullen namelijk moeten wennen aan donkere of lichte omgevingen. Daardoor wordt je zicht tijdelijk slechter, wat natuurlijk de nodige schrikmoment op moet gaan leveren.

Resident Evil 5 verschijnt waarschijnlijk dit jaar nog voor de Playstation 3 en Xbox 360.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik kijk er echt naar uit ! Resident Evil 4 erg mooi. Ik zie zelfs op sommige forums dat Resident Evil 5 een racistish uiterlijk weergeeft als je begrijpt wat ik bedoel ๐Ÿ˜ฎ Maar wij weten beter!

 2.   
  Capp's avatar

  Gamersnet schreef, "Er is een kleine kans dat RE5 verschoven wordt naar het eerste kwartaal van 2008.
  "

  Jaja? 8) .. Niet het 1e kwartaal van 2009? ๐Ÿ™‚

 3.   
  ckerigon's avatar

  word re5 ook een thirperson game?
  gwn net zown besturing en camera als re4? want die andere besturingen werken nie als je ut aan mij vraagt:P

 4.   
  Sarge's avatar

  Als er nog meer van zo’n realsitische dingen in komen kan het wel eens leuk worden ๐Ÿ˜€

 5.   
  Xtremie's avatar

  Goedzo!!!moeten ze ook niet doen ze moeten hem gewoon af hebben waneer ze ook klaar zijn, zoals Paul Wedgwood(Splash Damage) zei:”It’s done when it’s done.” ๐Ÿ™‚

 6.   
  PS3Killer's avatar

  Jammer voor de Fanboy’s, maar vind je het gek: Resident Evil 4 is nog niet zo heel lang geleden uitgekomen, en zo vlug alweer 5 zou wat mij betreft te vlug zijn.

 7.   
  N360Gamer's avatar

  Jammer, want die trailer belooft zeker wat!