Volition: Saints Row 2 kan de strijd aan met GTA IV

Ontwikkelaar Volition heeft tijdens een Saints Row 2-evenement laten weten dat ze er van overtuigd zijn dat de game kan concurreren met Grand Theft Auto IV. Een woordvoerder vertelde:

    “We wouldn’t be releasing this year if we didn’t think we could be competitive. The only thing I know about GTA is what I’ve read. From what I’ve read it seems like they’re going in a more realistic direction. For us it’s more about almost a hyper-realistic quality, over-the-top, all about these memorable moments.”

Vooral het feit dat Saints Row 2 over co-op zal beschikken wordt als een grote troef gezien. Vooralsnog lijkt het er op dat GTA IV een dergelijke modus zal moeten missen, maar of dit genoeg zal zijn om meer mensen naar Saints Row 2 te lokken moet nog blijken…

De echte gangsta’s komen straks weer riant aan bod met Saints Row 2, het vervolg op Saints Row dat in september 2006 verscheen voor de Xbox 360. Ditmaal is het verhaal nog duisterder van aard en krijg je te maken met verraad en wraak, al zit er toch ook weer de humor in van het eerste deel. De stad is ditmaal opener dan ooit in welke game dan ook in het genre en om er doorheen te komen zijn er nieuwe voertuigen, zoals boten, vliegtuigen, motoren en helikopters toegevoegd. Ben je het zat om in je eentje de strijd aan te gaan, dan kun je kiezen om two-player co-op te spelen over het internet. Deze keer zal de game zowel op de Xbox 360 als de PlayStation 3 verschijnen, waardoor de Saints Row-franchise wellicht op een nog grotere groep fans kan rekenen.

Saints Row 2 zal in 2008 verschijnen op Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    Kaassouffl3's avatar

    Ik heb er toch ma weinig vertrouwen in.

  2.   
    Tadao's avatar

    ik denk dat meeste voor GTA gaan omda het wa bekender en vertrouwder is

  3.   
    PS4owner's avatar

    gta word meer verkocht is realistischer en mooier

  4.   
    Cirdan's avatar

    ps3owner schreef, "gta word meer verkocht is realistischer en mooier"

    mooier? nee maar wel realistischer. Alleen zoals iemand anders al zei: iedereen is gewend aan GTA dus…maar ik ga allebij kopen xD

  5.   
    Gerjann's avatar

    vooral die co-op wordt geweldig!! 🙂

  6.   
    Koen45's avatar

    Tja in GTA IV heb je geen gangs. In de GTA serie was GTA San Andreas gewoon de bom. Ligt eraan of je van gangster style houd. Saints row heeft dat helemaal! 😆

  7.   
    ps3 gek's avatar

    Saints row gespeeld. Blijkbaar was de “gangstergame” Saints Row destijds beter dan de game GTA SA. Ik koos toen voor San Andreas en Saints Row was toen niet voor ps2. 😳 Ik heb erg veel vertrouwen in GTA IV en voor de rest van de games wacht ik gewoon af. 🙂

  8.   
    mrxthereal's avatar

    Ookal zou Saints Row 2 een betere game zijn, dan toch zou hij lang niet zo goed verkopen als GTA IV. Kwestie van naam(sbekendheid).

  9.   
    LXZ-76's avatar

    @Volition

    Blijf maar lekker dromen.

  10.   
    Gold_Thunder's avatar

    Stiekem vind ik het jammer dat GTA IV realistischer word. Want GTA SA en Vice City vond ik leuk omdat je hele vage nie kloppende stunts kon doen. En van gebouwen afspringen met para’s enzo. Ik hoop dat dit niet verloren gaan in GTA IV.

    Saint’s Row nummer 1 vond ik ook te realistisch. Niet leuk meer. 😛

  11.   
    Sp33dy's avatar

    Ik ga toch echt liever voor GTA IV maar Saints Row lijkt me ook wel vet.

  12.   
    XGT_Spider's avatar

    Saint rows heeft me nooit geintreseerd.

    en hoe kunnen ze zeggen het kan de strijd aan met gta?

    Rockstar draait al zolang met GTA

    en denkt die bedrijf ff een rip of van het rockstar formulie datz e betere game maken.

  13.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ik denk dat GTA beter word omdat Rockstar nu echt op alle kleine details en graphics en dat de stad nog beter gaat leven dan voorheen 8)

  14.   
    JonsoN's avatar

    GTA staat voor vernieuwing, , Vice city speelt zich af in de maffia wereld, , San Andreas in de gangster wereld, IV weer iets anders, Saints Row gaat alwéér over “gangsta’s” lijkt me niet dat er veel vernieuwing bijzit, Denk niet dat SR de strijd aankan met GTA IV, maar vind het moedig van ze om toch de concurrentie aan te gaan..

  15.   
    ckerigon's avatar

    saints row kan de strijd aan gaan met me kont 😛 alsof ze de strijd met gta ooit zullen winnen man..!!

    whahahah 😀

  16.   
    stormtrooper's avatar

    ik vond Saints row wel beter als GTA sanandreas, ik weet niet of het spel beter is dan GTA 4 dat zal nog moet blijken. IK ben benieuwd

  17.   
    PS3Killer's avatar

    Onderschat Saints Row niet, maar ben er over algemeen over eens dat GTA beter is.

  18.   
    Tollos's avatar

    gta4 wint die strijd

  19.   
    N360Gamer's avatar

    Ik denk toch dat mensen voor de vertwoude gta gaan, daarbij komt saints een half jaar later uit, je moet het er maar voor over hebben om zo lang te wachten 😉

  20.   
    Koen45's avatar

    JonsoN schreef, "GTA staat voor vernieuwing, , Vice city speelt zich af in de maffia wereld, , San Andreas in de gangster wereld, IV weer iets anders, Saints Row gaat alwéér over “gangsta’s” lijkt me niet dat er veel vernieuwing bijzit, Denk niet dat SR de strijd aankan met GTA IV, maar vind het moedig van ze om toch de concurrentie aan te gaan.."

    Saints Row 2 is het vervolg op Saints Row 1 droplul. En ja er zitten veel en veel meer vernieuwingen in. GTA IV gaat over de Mafia wereld.