Boycot voor Games for Windows Live! in het leven geroepen

Vind jij ook dat je rechten als consument geschonden worden met Games for Windows Live! Vind je het ook belachelijk dat je voor een service moet betalen, die voorheen altijd gratis was? Voel je je buitengesloten omdat je in het land waar je nu verblijft geen gebruik kan maken van de service? Doe dan mee aan de boycot voor Games for Windows Live!

De argumenten voor een boycot op een rijtje:

 • Online gaming op de PC was altijd gratis en een volledig abonnement op Games for Windows Live kost geld.
 • Slechts beschikbaar in 26 landen: VS, VK, Taiwan, Zwitserland, Zweden, Spanje, Zuid-Korea, Singapore, Portugal, Noorwegen, Nieuw Zeeland, Nederland, Mexico, Japan, Italië, Ierland, India, Hong Kong, Duitsland, Frankrijk, Finland, Denemarken, Canada, België, Oostenrijk and Australië. Woon je daar niet, dan kun je geen gebruik maken van de service.
 • Games die onder de vlag Games for Windows Live! uitkomen zijn niet gevrijwaard van DRM of deals met hardwarefabrikanten.
 • Een aantal titels maakt gebruik van de Live!-servers en de ontwikkelaars kiezen er daarom voor geen dedicated of LAN-serversupport toe te voegen.
 • Games for Windows Live! wordt gebruikt om Windows Vista te promoten of als systeemeis te maken.

Voor een overzicht van wat je tegen deze praktijken kunt doen en een lijst van games en uitgevers/ontwikkelaars die je moet ontwijken kijk je op http://boycott-live.com/

Of je doet wat het overgrote deel van de gamers al doet: geen gebruik maken van het Games for Windows Live!-netwerk omdat het je toch niet veel uitmaakt.

 1.   
  gamer07nl's avatar

  Der zitten wel goede argumenten tussen maar als je tegen XBOX spelers wilt spelen moet je daar wel voor betalen want die xbox spelers moeten dat ook. Dus ze kennen beter die xbox spelers gratis laten spelen. Je betaalt namelijk al fucking veel voor zo’n spel. Als het ook nog zo is dat je mot betalen als je tegen PC gamers wilt spelen dan ben ik helemaal voor een boycot 🙂

 2.   
  Verwijderen's avatar

  Goede actie!
  Helemaal mee eens!

 3.   
  Kik90's avatar

  Yay! 😆

 4.   
  BartG's avatar

  Heel goed!
  moet ik opeens gaan betalen om Halo 2 voor de pc online te kunnen spelen, echt niet! 🙁
  Maarja, Microsoft moet wat doen om die 880 miljoen dollar boete terug te verdienen 😆

 5.   
  Ariose's avatar

  Omg mensen zijn echt slecht op de hoogte. Alle Games for Windows Live Games zijn gratis behalve Halo 2 en Shadowrun. Gears of Wars is bijv gewoon Online te spelen met silver. Gold heeft wel een paar extra’s maar die zijn zeker niet noodzakelijk.

 6.   
  mrxthereal's avatar

  Als ik 1 ding wel belachelijk vind, is het Games for Windows Live! Het is gewoon de reinste geldklopperij, een beetje geld gaan zitten vragen voor de multiplayer van een spel, terwijl dit op de PC gewoon altijd gratis was, wat een bullcrap.

 7.   
  svenrauws's avatar

  tja billie moet weer effe wat geld verdienen, te veel weggegeven aan het goede doel misschien :p

 8.   
  PS3Killer's avatar

  Ik vind het niet goed dat iets wat gratis is op internet, ineens voor betaald moet worden. Maar boycotten?? Ik denk dat deze actie weinig zin heeft, alleen als iedereen mee zou doen (en dus iedereen het er mee eens is) zou er iets kunnen veranderen.

 9.   
  Chielh's avatar

  Microsoft en zijn flauwekul, en het werkt ook nog niet eens goed op de PC heb ik al gemerkt met Gears of War. En tegen XBox eigenaren spelen..pfff alsof pc gamers (en XBOX gamers natuurlijk ook) verlegen om online spelers zitten… Er is voor beide platformen genoeg animo online. En geld vragen?! Kijk is naar Valve waar die mee bezig is (STEAM) en dat is gratis met alle features gelijk voor iedereen en zo hoort het ook.