Ontwikkelaar: geen harde schijf in elke Xbox 360 een fout

Sierra kondigde vorig jaar al Robert Ludlum’s The Bourne Conspiracy aan. Deze third-person spionage/actie game, gebaseerd op de film The Bourne Identity, zal ergens in de zomer van dit jaar uitgebracht worden voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Deze titel zal je uiteraard in de schoenen van Jason Bourne plaatsen, waarbij je geconfronteerd wordt met constante spanning en actie. Ook zullen de vele vuurgevechten en hand-to-hand gevechten uit de film verwerkt worden in de game. Actie en stealth gegarandeerd dus!

Toch is de ontwikkelaar niet over alles tevreden, want Rory McGuire, lead game designer bij High Moon Studios, verklaarde in een interview dat hij het een foute beslissing van Microsoft vindt om geen harde schijf in elke Xbox 360 te plaatsen:

  “In retrospect I wish Microsoft had made the choice to have mandatory hard drives like Sony did with the PS3. They did it with the original Xbox. I’m not sure why they decided to not require a hard drive on the 360. From what I understand they don’t move many Core/Arcade units.

  Developers certainly benefit from a hard drive. If you have a hard drive, the whole game loads faster. Obviously you’ll be facing a short install time, but the developer benefits from it and you definitely benefit from it as a player. So I think that was one of the mistakes that Microsoft made with the 360.”

Of dit nog gevolgen zal hebben voor de Xbox 360-versie van The Bourne Conspiracy is nog niet bekend.

The Bourne Conspiracy staat gepland voor het tweede kwartaal van 2008 en zal verschijnen voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  gamer07nl's avatar

  ja maar je ken ook een game maken die geen harde schijf nodig heb maar alleen memorycard ofzo:P:P:P Tuurlijk een Harde schijf is makkelijk maar het klinkt nu net alsof het PS3 fanboys zijn omdat die wel een harde schijf hebben. Beetje triest hoorr

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Een Harde schijf heb je toch niet perse nodig of wel? Het is alleen nodig als je games installeerd maar bij consoles is het toch altijd dat de laser de disk leest en zo het spel afspeelt?! ๐Ÿ˜•

 3.   
  RinusReetRidder's avatar

  Het kan zonder, maar dit bevestigt wel nog maar eens dat het niet optimaal is zonder hardeschijf. Zou ook nooit een arcade versie nemen.

 4.   
  mrxthereal's avatar

  Haha yeah right dit, en dan krijgen we zeker weer hetzelfde als bij DMC 4, waar je eerst op de PS3 40 minuten moest installeren, om vervolgens maar een seconde sneller zijn dan de xbox360 laadtijden.

 5.   
  svenrauws's avatar

  dan wil je toch een PS3 hebben, dnek wel dat de ps3 in een totaal plaatje het beste is

 6.   
  Mick.W's avatar

  svenrauws schreef, "dan wil je toch een PS3 hebben, dnek wel dat de ps3 in een totaal plaatje het beste is"

  Kijk fanboys, zo kan het ook. Gewoon zeggen van ik denk dat …. i.p.v. Xbox sucks, Ps3 zuigt, Wii sucks enz.

  ontopic: Maar als echte gamer zou ik geen arcade/core versie van de xbox kopen. Ik heb zelf de premium dus ik heb hier gelukkig geen problemen mee.

 7.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Mick.W schreef, "

  ”svenrauws” schreef, "dan wil je toch een PS3 hebben, dnek wel dat de ps3 in een totaal plaatje het beste is"

  Kijk fanboys, zo kan het ook. Gewoon zeggen van ik denk dat …. i.p.v. Xbox sucks, Ps3 zuigt, Wii sucks enz.

  ontopic: Maar als echte gamer zou ik geen arcade/core versie van de xbox kopen. Ik heb zelf de premium dus ik heb hier gelukkig geen problemen mee."

  Kom kom zeg ๐Ÿ™„ Als iemand zijn mening geeft hoeft ie niet gelijk een fanboy te zijn.Hij heeft ook een punt een harde schijf in een console heeft gewoon iets meer kracht en is iets beter in die omgeving dan eentje zonder toch? ๐Ÿ˜‰ Ik ga ook veel sneller iets kopen als iets meer in huis heeft. Indien hier dan een harde shijf.

 8.   
  Warboy's avatar

  Als ik een spel op een hardeschij wil installeren doe ik het wel op een pc..
  ik vond al langer dat de console’s(in dit gaval dan ps3) steeds meer het spel ook (gedeeltelijk) op de hardeschijf zet, zodat het wat sneller laad. Dit zegt misschien dan ook weer iets over de grote van de games maar als ik een spel wil installeren, doe ik dat wel op een pc en niet op een console waar de hoofd gedachte er van was om game erin en spelen maar;)

 9.   
  PS3Killer's avatar

  Zie het verband hier niet echt tussen. Kan me niet echt voorstellen dat die harde schijf zoveel verschil tussen 2 spellen kan maken. Komt bij dat de 360 gewoon grotere schijfjes krijgt, het probleem ook is opgelost.