PC-versie Mass Effect op 6 mei in de Europese winkels

Eerder deze maand werd eindelijk officieel bekend gemaakt dat Mass Effect in mei ook als PC-titel uitgebracht zal worden. Nadat we onlangs de eerste screenshots mochten bewonderen, heeft Electronic Arts vandaag de definitieve releasedatum gegeven. De PC-versie van Mass Effect zal namelijk op 6 mei in Europa verschijnen.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille doe je een schokkende ontdekking, dat tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Wil je meer weten over Mass Effect? Lees dan ook eens onze Xbox 360-review.

Mass Effect is eind 2007 verschenen voor de Xbox 360. De PC-versie verschijnt op 6 mei.

 1.   
  Ruudjee's avatar

  Damn da’s al snel ๐Ÿ˜ฎ

 2.   
  mrxthereal's avatar

  Alweer van dat fantastisch nieuws, deze komt zeker bij mijn gamescollectie te staan ๐Ÿ˜€

 3.   
  Xiquzor's avatar

  mooi!!

 4.   
  -050- Critical's avatar

  kan niet wachten ๐Ÿ˜ณ

 5.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Deze moet ik hebben en ik ben zeker blij dat het zo snel in de winkels ligt.

 6.   
  Pimkingetje's avatar

  Aw nee he! Moet ik nou al met mn altaar beginnen!! ๐Ÿ™