XNA Game Studio 800 duizend keer verkocht

XNA maakt het programmeurs die het liefst vanuit hun donkere slaapkamer of zolder werken mogelijk maken om games te maken voor de Xbox 360. Om precies te zijn: het maakt het al mogelijk voor 800.000 programmeurs die het pakket al aan hebben geschaft. Een groot deel van al deze exemplaren gingen naar universiteiten. Sommige van de hobby projecten die met XNA worden gemaakt zullen in de Community Arcade belanden.

De XNA tools komen in twee varianten: de simpele versie XNA Game Studio Express en de ingewikkelde versie XNA Game Studio Professional. Iedereen kan de beta van XNA Game Studio Express al sinds 30 augustus gratis downloaden en de hele versie zal eind dit jaar ook gratis te downloaden zijn. Het maken van games voor de PC zal geheel gratis zijn, maar zodra je de games op de Xbox 360 wilt laten komen moet je 99 dollar per jaar betalen waarbij je lid wordt van Microsoft’s Creators Club. Op deze manier kan iedereen jouw games downloaden vanaf Xbox Live Marketplace.

Met de Professional versie kun je de games zelfs verkopen. Deze versie zal meer mogelijkheden hebben voor het professioneel ontwikkelen van games, maar zal dan ook een stuk duurder zijn. Er zullen natuurlijk tutorials bijzitten om je een beetje te helpen bij het bouwen van games. Dit gaat zelfs zo ver dat ze volledige games in het pakket proppen om het beter uit te kunnen leggen. Met deze game development toolkits wordt het dus voor iedereen mogelijk om games te ontwerpen.

  1.   
    Xynetor's avatar

    Dat is Zekers VET!! 😀

    Ik ben nu bezig een game aan het maken voor school.
    Het is in Flash en het is een Platform game. 😆

  2.   
    Jarek's avatar

    ik heb het ook al eens geprobeerd om een game te maken via gamemaker ofzoiets
    maar ik snap er niet veel van