Blu-ray is een tussenstation waar de trein straks niet meer stopt

Vandaag verschenen er grote koppen in de dagbladen waarin gesteld werd dat Blu-ray de strijd om de opvolging van de dvd heeft gewonnen. Dit werd nog eens versterkt door het feit dat Toshiba de handdoek in de ring heeft gegooid en de HD-DVD niet meer ondersteunt. De definitieve nekslag heeft volgens analisten de grote Amerikaanse winkelketen Wal-Mart toegebracht door alleen maar ruimte voor Blu-ray discs te reserveren in de winkels.

Diezelfde analisten zijn echter nog niet zo zeker van de overwinning van Blu-ray. Volgens hen heeft Sony nog een lange weg te gaan en heeft het bedrijf nog twee hindernissen te nemen, namelijk de consument en internet. Ook word openlijk de vraag gesteld of Blu-ray wel zo populair is, mede gelet op het feit dat bij de tellingen van het aantal verkochte Blu-ray spelers, ook alle verkochte PlayStation 3-consoles zijn opgeteld. Daarnaast constateren critici dat er in de schappen slechts een zeer klein percentage Blu-ray te schijfjes te vinden is. Het feit dat consumenten nu al High Definition films kunnen downloaden van het internet betekent dat Blu-ray slechts een tussenstation is waar de trein straks niet meer stopt…

  1.   
    PS4owner's avatar

    ik wist het wel dat de blu-ray zou winnen van de hd-dvd ten eerste alleen al door de hogere opslag capaciteit en de veel zijdigheid 😆 maar ook door die mooie blauwe kleur

  2.   
    Peter Stout's avatar

    ps3owner schreef, "… maar ook door die mooie blauwe kleur "

    Ik denk dat je daar inderdaad ook een punt hebt. Consumenten zijn zeer gevoelig voor namen en logo’s… Blu-ray… klinkt gewoon veel stoerder dan HD-DVD. Heeft er absoluut voor een deel mee te maken. Denk ook maar eens aan het werkwoord ‘PlayStation’en’. Zelfde verhaal.

  3.   
    laki's avatar

    ik denk niet dat die blauwe kleur veel verschil heeft uitgemaakt, ik denk dat het verschil tussen die twee vooral uitgemaakt is doordat de bedrijven voor blu-ray kozen en niet voor HD-DVD

  4.   
    Peter Stout's avatar

    laki schreef, "ik denk niet dat die blauwe kleur veel verschil heeft uitgemaakt, ik denk dat het verschil tussen die twee vooral uitgemaakt is doordat de bedrijven voor blu-ray kozen en niet voor HD-DVD"

    Ja en waarom kiezen ze er voor? Omdat de consument beslist.

  5.   
    Alias's avatar

    Peter Stout schreef, "

    ”laki” schreef, "ik denk niet dat die blauwe kleur veel verschil heeft uitgemaakt, ik denk dat het verschil tussen die twee vooral uitgemaakt is doordat de bedrijven voor blu-ray kozen en niet voor HD-DVD"

    Ja en waarom kiezen ze er voor? Omdat de consument beslist."

    inderdaad want de bedrijven spelen uiteindelijk in op de vraag van de consument, waardoor de consument uitendelijk kiest of blu-ray of hd-dvd wint 😉

  6.   
    TotalPicnic's avatar

    hoe groter het film bestand.
    hoe minder snel internetters het gaan downloaden.
    dus is een nog grote tv met nog meer kwaliteit meteen de oplossing voor illegaal downloaden.
    wow 😮

  7.   
    triniton's avatar

    maar ik hoorde berichten dat de blu-Ray veel slomer was en dat de playstation 3d spelen ook moesten instaleren :S

  8.   
    ps3 gek's avatar

    triniton schreef, "maar ik hoorde berichten dat de blu-Ray veel slomer was en dat de playstation 3d spelen ook moesten instaleren :S"

    dat lag aan de lazer. Hier gaat ’t om het schijfje en dat is gewoon stukken beter. Maar betekent dit nu dat de xbox 360 gebruikers straks een Blu ray speler kunnen gaan kopen?

  9.   
    Peter Stout's avatar

    ps3 gek schreef, "

    ”triniton” schreef, "maar ik hoorde berichten dat de blu-Ray veel slomer was en dat de playstation 3d spelen ook moesten instaleren :S"

    dat lag aan de lazer. Hier gaat ’t om het schijfje en dat is gewoon stukken beter. Maar betekent dit nu dat de xbox 360 gebruikers straks een Blu ray speler kunnen gaan kopen?"

    Dat zit er wel in ja!

  10.   
    PaNNa's avatar

    Ik denk dat het percentage van de Blu-ray gebruikers niet erg hoog ligt..

  11.   
    Cirdan's avatar

    RedX schreef, "Ik denk dat het percentage van de Blu-ray gebruikers niet erg hoog ligt..
    "

    Goeie, er zijn wereldwijd genoeg PS3’s verkocht dus en er zitten genoeg gebruikers tussen die Blu-ray films kijken.

  12.   
    Pieter Kontekrabber's avatar

    dag xbox ^^

  13.   
    mrxthereal's avatar

    Cirdan16″][quote=”RedX schreef, "Ik denk dat het percentage van de Blu-ray gebruikers niet erg hoog ligt..
    "

    Goeie, er zijn wereldwijd genoeg PS3’s verkocht dus en er zitten genoeg gebruikers tussen die Blu-ray films kijken. [/quote]

    Dat je een blu-ray speler hebt wil nog niet zeggen dat je er ook films mee kijkt. Iedereen heeft ook nog steeds een DVD-speler, en aangezien DVD’s een stuk goedkoper zijn…

  14.   
    Flappie14's avatar

    Kan je ook DVD schijfjes in de blu-ray speler afspelen?

  15.   
    Lashrom's avatar

    ”Flappie14″ schreef, "Kan je ook DVD schijfjes in de blu-ray speler afspelen?"

    Ik denk het niet ! 🙄

  16.   
    triniton's avatar

    ps3 gek schreef, "

    ”triniton” schreef, "maar ik hoorde berichten dat de blu-Ray veel slomer was en dat de playstation 3d spelen ook moesten instaleren :S"

    dat lag aan de lazer. Hier gaat ’t om het schijfje en dat is gewoon stukken beter. Maar betekent dit nu dat de xbox 360 gebruikers straks een Blu ray speler kunnen gaan kopen?"

    volgens mij wel ik had gehoord van dat je dan een externe blu-ray speler moet kopen voor de xobox360