CD Projekt onthult The Witcher Enhanced Edition

Afgelopen weekend dook al het bericht op dat ontwikkelaar CD Projekt spoedig met een grote verrassing zou komen en inmiddels heeft men onthuld wat deze verrassing is: The Witcher Enhanced Edition.

The Witcher Enhanced Edition wordt, zoals de naam al doet vermoeden, een bijgewerkte versie van de originele game. De graphics worden opgepoetst, laadtijden worden tot wel tachtig procent verkort, de stabiliteit voor meerdere configuraties wordt verbeterd en ook zal men de lipsynchronisatie en animaties stevig onder handen nemen. Daarnaast zal deze versie ook een mod editor krijgen genaamd D’jinni. Met die editor kunnen spelers hun eigen avonturen maken of bestaande avonturen aanpassen. Als klap op de vuurpijl krijgt The Witcher Enhanced Edition ook twee volledig nieuwe avonturen met acht quests, ontworpen door CD Projekt.

De releasedatum van The Witcher Enhanced Edition is nog niet geheel duidelijk, al lijkt 16 mei een redelijke indicatie op dit moment. Fans die de originele game al in huis hebben hoeven overigens niet te vrezen, want de nieuwe content en diverse aanpassingen zullen voor hen als een downloadbare update beschikbaar worden gesteld.


The Witcher overtreft de traditionele fantasy-RPG door de spelers in een unieke wereld te gooien, vol met politieke intriges, waarin de lijnen tussen goed en kwaad erg onduidelijk zijn. Als speler speel je de rol van Geralt, een legendarische slachter van monsters en een meester in het zwaardvechten met bovennatuurlijke skills en reflexen. In het spel zullen individuele beslissingen de uitkomst van de game drastisch kunnen wijzigen.

Lees ook onze uitgebreide review.

The Witcher is inmiddels verschenen voor de PC. De Enhanced Edition verschijnt wellicht eind mei.

  1.   
    Umbra's avatar

    Oh joepie! Vooral het einde van de post klinkt mij als muziek in de oren ^^.