Bungie laat Halo 3 melee-attacks deze week verbeteren

Halo 3 is natuurlijk een reden om alleen al een Xbox 360 te kopen, deels vanwege de superieure multiplayerfun. Het enige dat sommige gamers wat tegenviel, was het makkelijk te misleiden melee-systeem. Bungie heeft medelijden met de gamers die er het nadeel van hebben en laat het dan toch deze week verbeteren. Bungie vertelt ons “there are issues with several granular melee features – simultaneous strikes, shield depletion and so on.”, aldus Bungie PR-mannen.

De fix zal deze weel voor iedereen verkrijgbaar zijn via een auto-patch en voorkomt het voordeel bij melee-attacks voor degene met een betere connectie. Voorheen kwam dit altijd als wind in de rug voor de host, maar ook voor Amerikanen, aangezien zij meestal een lagere ping hebben bij de meeste hosts. De patch komt voor ons dus goed uit en voorziet ons van meer potentiële kills.

Halo 3 gaat logischerwijs verder waar het verhaal van deel twee ophield. Master Chief komt terug van zijn reis, terwijl er nog altijd een gigantische oorlog woedt tussen het menselijke ras, de Covenant en de Flood. De beroemde stem van Cortana spreekt in trailers over ‘het einde van de aarde’ als de oorlog een dramatisch eind tegemoet loopt.

De Brutes zullen voorzien zijn van Spike Grenades en Spike Rifles. De Spike Grenades beloven veel onheil, wat voor velen als muziek in de oren klinkt. Wanneer deze granaten ontploffen zullen er diverse scherpe projectielen rondvliegen. Natuurlijk klinkt dit als een doodnormale granaat, maar wat ze zo speciaal maakt is dat ze aan muren kunnen kleven. Nog een nieuw wapen is de nieuwe Spartan Laser. Dit wapen zal zeer moeilijk te beheersen zijn, maar bij een voltreffer kan dit speeltje een voertuig in één keer uitschakelen.

De multiplayer van Halo 3 zal natuurlijk een lading nieuwe maps bevatten. Voorbeelden hiervan zijn Valhalla, Snowbound en High Ground die men kan vergelijken met de maps Blood Gulch, Zanzibar en Frostbite. Nieuw in de multiplayer zal de ‘Mancannon’ zijn; het hulpmiddel om je snel te transporteren. Duidelijk te zien in diverse trailers is de originele lichtval met HDR-effecten en prachtige schaduwen en reflecteringen. Daarbij kan de omgeving volgens de makers aanzienlijk groter worden weer gegeven, waardoor je verder in de verte kan kijken. Duidelijk is dat deze eerste Halo titel op de Xbox 360 een ongelooflijke visuele ervaring zal gaan worden.

Halo 3 is inmiddels verschenen voor de Xbox 360.

  1.   
    LXZ-76's avatar

    Eindelijk, het was gewoon niet leuk meer om telkens vermoord te worden door die arrogante *** amerikanen. Alleen omdat zij een snellere verbinding hebben.

  2.   
    Kilerden's avatar

    ik had er toenstraks nog last van :V

  3.   
    Tadao's avatar

    me2
    maar dan door stel japanners xD

  4.   
    touchdown's avatar

    ah kijk nu wordt halo nog k*tter dat melee is echt dom beetje schieten daarna meteen slaan Halo zuigt