World in Conflict ook in ontwikkeling voor de PS3; Xbox 360-versie uitgesteld

World in Conflict, een game die next-gen ervaringen met het strategie-genre moet bieden, heeft al veel moois laten zien. Grote atoomwolken, heftige explosies en mooie omgevingen kwamen al langs in vele trailers en ook de screens mochten er steeds wezen. PC-gamers kunnen al geruime tijd aan de slag met deze game en het wachten is nog steeds op de Xbox 360-versie.

Vandaag komt er wisselend nieuws naar buiten, want het bericht duikt op dat de game pas in de herfst voor de Xbox 360 zal verschijnen. Daar staat tegenover dat extra content voor zowel de singleplayer als de multiplayer ontwikkeld wordt en als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl is World in Conflict nu ook officieel in ontwikkeling voor de PlayStation 3. Deze versie zal eveneens in de herfst moeten verschijnen.

PC-gamers hoeven overigens niet te vrezen dat ze de extra content van de consoleversies moeten missen, want de content zal als add-on ook voor de PC uitgebracht worden.

World in Conflict belooft de next generation van strategy-games te worden, compleet met volledig verwoestbare 3D-omgevingen, team-based multiplayer en een focus op snelle, doeltreffende gevechten. Het verhaal schotelt je een authentiek Koude Oorlog-scenario voor, waarin de Berlijnse Muur nooit gevallen is. Het is 1989 en de Sovjet-troepen banen zich een weg door Europa. De NAVO is zeer terughoudend en komt pas in actie zodra er een overweldigende invasie plaats vindt van het Amerikaanse grondgebied. Jij speelt in deze situatie een field commander en je hebt de leiding over de meest krachtige militaire machines ter wereld in een missie om de Amerikaanse steden weer te heroveren.

Wil je meer weten over World in Conflict? Check dan snel onze review!

World in Conflict is inmiddels verschenen voor de PC. De versies voor de Xbox 360 en PlayStation 3 volgen in de herfst van dit jaar.

  1.   
    blackhawk1's avatar

    op de ps3 en xbox moet je dan gewoon met je controller spelen of kan je ook keyboard en muis er op aansluiten en dat ie het dan ook doet

  2.   
    )GN(-Erik's avatar

    Strategie games op concoles zijn kut, want je hebt dan geen makkelijke muis en toetsenbord bij. Ik wacht daarnaast dan ook liever op Halo Wars want die is exclusief voor Xbox (nu tenminste nog wel), dus die heeft waarschijnlijk wel goeie aangepaste besturing.

  3.   
    assassin_MKA's avatar

    ”blackhawk1″ schreef, "op de ps3 en xbox moet je dan gewoon met je controller spelen of kan je ook keyboard en muis er op aansluiten en dat ie het dan ook doet"

    IK dacht het al, want op dat controllers zal het moeilijk zijn om ermee te spelen.
    Ik heb de pc-versie, de graphics zijn wel mooi.Maar tis wel wa moeilijk ๐Ÿ˜• Multiplayer en ook de single…

  4.   
    Gerjann's avatar

    vind die strategie spellen niet op consoles thuishoren heb je muis en toetsenbord voor nodig RTS games zijn egte pc games ๐Ÿ™‚

  5.   
    SuperNova's avatar

    )GN(-Erik schreef, "Strategie games op concoles zijn kut, want je hebt dan geen makkelijke muis en toetsenbord bij. Ik wacht daarnaast dan ook liever op Halo Wars want die is exclusief voor Xbox (nu tenminste nog wel), dus die heeft waarschijnlijk wel goeie aangepaste besturing."

    1 woord: EndWar ๐Ÿ˜‰

  6.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Zulke games gaan gewoon niet samen met een console daar hebben we de Pc al voor heb gehoord dat BFME 2 on the 360 niet al te best was 8)

  7.   
    SjaakSnel's avatar

    Waarom zorgt de PS3 altijd voor uitstel:(

  8.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    SjaakSnel schreef, "Waarom zorgt de PS3 altijd voor uitstel:("

    Het schijnt gewoon een heel moelijk apraat te zijn om games erop t maken 8)