PC-versie Mass Effect laat zich zien met nieuwe screenshots

Gisteren werd eindelijk officieel bekend gemaakt dat Mass Effect in mei als PC-titel zal verschijnen en vandaag krijgen we de eerste screenshots te zien van Mass Effect voor de PC.

De PC-versie wordt volledig geoptimaliseerd voor het platform, waarbij we onder andere zelf aan te passen besturing en betere visuals kunnen verwachten. Zo zal men zorgen voor zeer gedetailleerde textures, characters en omgevingen. Daarnaast zal er ook een nieuwe decryption minigame toegevoegd worden en zal het mogelijk zijn om hot keys te gebruiken.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille doe je een schokkende ontdekking, dat tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

[SCREENSHOTS]

Wil je meer weten over Mass Effect? Lees dan ook eens onze Xbox 360-review.

Mass Effect is op 23 november verschenen voor de Xbox 360. De PC-versie verschijnt in mei.

 1.   
  Dessler's avatar

  Goed stuk, zijn de systeemeisen ook al bekend?

 2.   
  Ment@l's avatar

  nog steets niet voor ps3?

 3.   
  ChielB's avatar

  Dessler schreef, "Goed stuk, zijn de systeemeisen ook al bekend?"

  Op dit moment zijn er nog geen officiële systeemeisen bekend gemaakt. Maar aangezien de game al in mei moet verschijnen, zal dat binnenkort nog wel gebeuren. 🙂

 4.   
  RockMan's avatar

  mooi spel
  ik ga m miss wel kopen 8)

 5.   
  Pimkingetje's avatar

  Ik……val…..flauw! 8) Damn, dit is egt wel cool!Is tog niet only vista!(?)

 6.   
  bubelss's avatar

  nou als ik eerlijk moet zeggen valt het me wel een beetje tegen 🙁 ik had er togh meer van verwacht

 7.   
  matios's avatar

  echt mooie screenshots

 8.   
  mrxthereal's avatar

  Haha ik zag ze gister al op de officiele website staan, als er een game is waar ik ABSOLUUT niet op kan wachten is het deze, hij is zo vet!

  bubelss schreef, "nou als ik eerlijk moet zeggen valt het me wel een beetje tegen 🙁 ik had er togh meer van verwacht"

  Uhm naar welke plaatje zit jij te kijken, want dat kunnen niet mogelijk dezelfde zijn dan die ik gezien heb, wat ziet dit er toch fantastisch uit!

  Dessler schreef, "Goed stuk, zijn de systeemeisen ook al bekend?"

  Nog niet, maar deze game draait op de Unreal 3 Engine (welke niet :P?) dus ik verwacht ze zo rond die van BioShock/Unreal Tournament 3/Gears of War PC te liggen, misschien een tikje hoger, aangezien de xbox360 het soms nog wel eens moeilijk had met deze game (ging soms lichtelijk haken/fps kakte ff in)

 9.   
  JonsoN's avatar

  mrxthereal schreef, "Haha ik zag ze gister al op de officiele website staan, als er een game is waar ik ABSOLUUT niet op kan wachten is het deze, hij is zo vet!

  ”bubelss” schreef, "nou als ik eerlijk moet zeggen valt het me wel een beetje tegen 🙁 ik had er togh meer van verwacht"

  Uhm naar welke plaatje zit jij te kijken, want dat kunnen niet mogelijk dezelfde zijn dan die ik gezien heb, wat ziet dit er toch fantastisch uit!

  Dessler schreef, "Goed stuk, zijn de systeemeisen ook al bekend?"

  Nog niet, maar deze game draait op de Unreal 3 Engine (welke niet :P?) dus ik verwacht ze zo rond die van BioShock/Unreal Tournament 3/Gears of War PC te liggen, misschien een tikje hoger, aangezien de xbox360 het soms nog wel eens moeilijk had met deze game (ging soms lichtelijk haken/fps kakte ff in)"

  dan een beetje in de richting van bioshock?.. want mn pc trok UT3 beter dan bioshock.. 🙂

 10.   
  Mick.W's avatar

  Ik heb deze game voor de xbox 360 en daar was dat praatsysteem voor gemaakt (namelijk het pookje) hoe hebben ze het met de pc versie gedaan, want met de pijltjes lijkt me iets lomper.

 11.   
  mrxthereal's avatar

  Mick.W schreef, "Ik heb deze game voor de xbox 360 en daar was dat praatsysteem voor gemaakt (namelijk het pookje) hoe hebben ze het met de pc versie gedaan, want met de pijltjes lijkt me iets lomper."

  Ik gok dat je gewoon op het antwoord zult moeten klikken dat je wilt geven.

  dan een beetje in de richting van bioshock?.. want mn pc trok UT3 beter dan bioshock..

  Ja die van mij ook, maar het ligt dus ook aan de developers hoe goed ze hun game optimizen, wat in het geval van UT3 erg goed was gedaan. Bioshock was ook al goed geoptimized want hij liep vrij aardig op de meeste systemen. Laten we hopen dat BioWare de tijd die ze hebben (gehad) tussen de xbox360 en PC versie goed gebruiken om hun game goed te optimizen 🙂 .

 12.   
  Alias's avatar

  de screens zien er in ieder geval goed uit 🙂

 13.   
  GraveDevil's avatar

  Eigenlijk had ik het na de Gameplay 07 ook wel verwacht..

 14.   
  PaNNa's avatar

  ChielB schreef, "

  ”Dessler” schreef, "Goed stuk, zijn de systeemeisen ook al bekend?"

  Op dit moment zijn er nog geen officiële systeemeisen bekend gemaakt. Maar aangezien de game al in mei moet verschijnen, zal dat binnenkort nog wel gebeuren. 🙂 "

  Ziet er goed uit, zorg dat ze er rap aankomen ChielB :wink:.

 15.   
  laki's avatar

  hopenlijk komt het ook echt in mei uit en niet dat het uitgesteld wordt ofzo