Mass Effect verschijnt in mei voor de PC

Mass Effect liet op de Xbox 360 een behoorlijk goede indruk achter en het leek er vorige week al sterk op dat de game ook in ontwikkeling is voor de PC. Vandaag is het dan eindelijk officieel bekend gemaakt dat Mass Effect in mei als PC-titel zal verschijnen.

De PC-versie wordt volledig geoptimaliseerd voor het platform, waarbij we onder andere zelf aan te passen besturing en betere visuals kunnen verwachten. Zo zal men zorgen voor zeer gedetailleerde textures, characters en omgevingen. Daarnaast zal er ook een nieuwe decryption minigame toegevoegd worden en zal het mogelijk zijn om hot keys te gebruiken.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille doe je een schokkende ontdekking, dat tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Wil je meer weten over Mass Effect? Lees dan ook eens onze Xbox 360-review.

Mass Effect is op 23 november verschenen voor de Xbox 360. De PC-versie verschijnt in mei.

 1.   
  Enhanced's avatar

  dope 8) ๐Ÿ™‚

 2.   
  Neolite's avatar

  uber!! ๐Ÿ™‚

 3.   
  mrxthereal's avatar

  VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VETVET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET VET!!!! Ik baalde zo dat dit een Xbox-360 exclusive was, overweegde zelfs nog er een te kopen speciaal voor dit spel. Niet gedaan, en nu dit, reken maar dat ik hem ga kopen ๐Ÿ˜€

 4.   
  Gerjann's avatar

  relax! ๐Ÿ™‚

 5.   
  NL Very Lazy's avatar

  cool dude 8)

 6.   
  NL Godfather's avatar

  awsome 8)

 7.   
  Pimkingetje's avatar

  Kee dan!! ๐Ÿ˜€ Hoop dat ze net als bij assasins creed er meer aan gaan werken! 8)

 8.   
  SuperNova's avatar

  lol, nu alleen nog op de PS3 en iedereen is happy ๐Ÿ˜†

 9.   
  Neolite's avatar

  SuperNova schreef, "lol, nu alleen nog op de PS3 en iedereen is happy ๐Ÿ˜† "

  kans is klein want microsoft bezit de rechten,althans dat had ik ergens gelezen. ๐Ÿ˜‰

 10.   
  RockMan's avatar

  ben al aan het sparen…
  (na wii geen geld meer) ๐Ÿ™‚

 11.   
  Ment@l's avatar

  jaa idd nu nog een ps3 versie anders ga ik huilen ๐Ÿ˜€

 12.   
  -050- Critical's avatar

  hij komt waarschijnlijk op ps3 EA heeft de rechten sinds kort geloof ik ๐Ÿ˜ณ

 13.   
  NLkevvNL's avatar

  als ik deze wil kope. dan de 360 maar..

 14.   
  mrxthereal's avatar

  )wtw(Critical schreef, "hij komt waarschijnlijk op ps3 EA heeft de rechten sinds kort geloof ik ๐Ÿ˜ณ "

  Nee ik geloof dat alleen deel 2 & 3 kunnen komen naar de PS3 en dat de rechten inderdaad bij Microsoft liggen.

 15.   
  Darkknight's avatar

  mooi voor de pc fans 8) ook voor mij xD

 16.   
  Tollos's avatar

  lijkt mij wel vet, maar vind het toch meer een console game ๐Ÿ˜‰

 17.   
  Odys's avatar

  jezzz schreef, "lijkt mij wel vet, maar vind het toch meer een console game ๐Ÿ˜‰ "

  Wat is er gebeurd met de exclusive? ๐Ÿ™

 18.   
  RinusReetRidder's avatar

  Exclusive is zo 2006. ๐Ÿ˜› Ontwikkelen is gewoon ontzettend duur, dus games zijn lastig exclusive te houden. En waarom zou je een game ook niet gewoon voor meer gamers ontwikkelen? Dat hele exclusive gebeuren is meer een fanboy gedachte dan dat het echt zinvol is.