Gamersnet.nl

Verschijnt de tweede Crysis-game in 2010?

Hoewel de verkoopcijfers misschien niet geheel overtuigend waren, kan Crysis toch zeker wel gezien worden als een revolutionaire shooter. Ontwikkelaar Crytek maakte er ook nooit een geheim van dat ze een trilogie willen maken van Crysis en enige tijd geleden leek het er al op dat de eerste screenshots van Crysis 2 waren opgedoken.

Volgens de baas van ontwikkelaar Crytek, Cevat Yerli, is Crysis 2 nog twee à drie jaar van ons verwijderd:

Yerli gaf daarnaast ook aan dat een Crysis-film “absoluut gepland is”, dus we kunnen over enige tijd ook nog meer Crysis verwachten, maar dan in de bioscoopzalen. Laten we hopen dat Uwe Boll al bezet is…

Crysis is een first person shooter van de makers van Far Cry. De game speelt zich voornamelijk in de tropen af, waar jij en je team het op zullen moeten nemen tegen een alien invasie. De game kent ook enkele stedelijke en buitenaardse levels. Waar Far Cry een spel was waarin je in je eentje opereerde, heb je in Crysis een heel squad tot je beschikking en zal tactiek een veel grotere rol spelen. Daarnaast kun je je wapens en suit helemaal customizen met onder andere nieuwe onderdelen, en het schieten zal er ook echt door beïnvloed worden.

De game draait op de CryEngine 2 en levert adembenemend mooie beelden op. Crysis kent ongelooflijk veel details, maar laat daarnaast ook een realistische weergave van bewegende vegetatie, physics en doorbrekende zonnestralen zien.

Lees hier onze knallende review.

Crysis is inmiddels verschenen voor de PC.