Eerste downloadable content Mass Effect aangekondigd

Op 10 maart kunnen we de eerste downloadable content voor Mass Effect verwachten. De content kost 400 punten en luistert naar de naam ‘Bring on the Sky’. De content levert je circa 90 minuten gameplay op en is de eerste downloadable content in rij voor Mass Effect. Bijkomend voordeel is dat je je Gamerscore ook met 50 punten kunt ophogen.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille doe je een schokkende ontdekking, dat tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Lees hier onze review.

Mass Effect is op 23 november verschenen voor de Xbox 360.

 1.   
  mrxthereal's avatar

  Krijgt de (zeer waarschijnlijke) PC versie dit dan ook?

 2.   
  Creepy's avatar

  joepie..

  not..

 3.   
  NL Very Lazy's avatar

  uuh ja en:P

 4.   
  NL Very Lazy's avatar

  oow en mrxthereal cartman rulez 8)

 5.   
  Ika Q's avatar

  mrxthereal schreef, "Krijgt de (zeer waarschijnlijke) PC versie dit dan ook?"

  Mass Effect is een Xbox 360 game.

  Het werd eens tijd dat er content komt.

 6.   
  Neolite's avatar

  is er ook al wat meer bekend over de inhoud?