Extreme twee tegen twee gevechten in nieuwe trailer Army of Two

Als er één game is dit jaar waar je in co-op mode op los kunt gaan, dan is het Army of Two, dat in ontwikkeling is bij EA Montreal. Er wordt al tijden gewerkt om de AI in deze game, en dan vooral die van je teamgenoot, optimaal te ontwikkelen zodat je ook daadwerkelijk als team kunt spelen. Vandaag krijgen we een nieuwe trailer te zien, waarin er stevige gevechten gehouden worden.

Army of Two is een strategische actiegame en gaat, zoals de titel al doet vermoeden, om het samenspel van twee personen. Dit kan natuurlijk in de coöperatieve modus, splitscreen of online, maar ook in je eentje. EA Montreal heeft namelijk heel veel tijd gestoken in de kunstmatige intelligentie van niet alleen de vijanden, maar ook je teamgenoot. Niet langer loopt hij door je vuurlijn, tegen obstakels aan of zonder dekking. Met de nieuwste generatie consoles en de techniek die daar achter schuilt, is het mogelijk om een natuurgetrouwe en onbeslissende AI te ontwikkelen voor een game.

Daarnaast zal de game ook veel speciaal ontwikkelde co-op elementen bevatten, waaronder de Aggro-meter. Deze meter lijkt op het ‘aggro’ principe uit MMO games, waarbij het van invloed is welke speler het meeste dood en verderf zaait, het vaakst schiet enzovoorts. De vijand zal dit herkennen en zich focussen op de speler die het grootste gevaar oplevert. Dit biedt de andere speler waarmee je samenspeelt echter de kans om te flankeren. En is de Aggro-meter helemaal vol? Dan kan je de Overkill-modus activeren, een tijdelijke boost waarbij je twee keer zoveel schade kunt aanrichten en over ongelimiteerde munitie beschikt. Hierdoor kan je het je teamgenoot makkelijker maken om stealth kills uit te voeren.

Wil je meer weten over Army of Two? Check dan snel onze Fast Forward!

Army of Two zal in maart verschijnen voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    Neolite's avatar

    lekker!! 🙂