Goldrush map voor Team Fortress 2 verschijnt deze maand

Valve heeft al diverse keren laten weten dat er hard gewerkt wordt aan een update en nieuwe content voor Team Fortress 2, en ondertussen begint het echt vorm te krijgen. De eerste update is vorige maand al uitgebracht en destijds gaf men ook alvast wat informatie vrij over de nieuwe multiplayermap Goldrush. Vandaag laat Valve weten dat we Goldrush nog deze maand kunnen verwachten. Hierbij worden vooralsnog alleen PC-gamers bediend, maar zodra er genoeg nieuwe content beschikbaar is, zullen ook gamers met een Xbox 360 of PlayStation 3 voorzien worden van een bundel met nieuwe content.

In Goldrush moet het blauwe team een mijnwagentje naar de basis van het rode team laten rijden. Het wagentje rijdt sneller als er meer blauwe spelers in de buurt zijn, maar valt stil als er ook maar één rode speler binnen het bereik valt. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het blauwe team binnen een bepaalde tijd het wagentje in de rode basis krijgt en uiteraard moet het rode team dit zien te voorkomen.

The Orange Box is uitgebracht met het oog op Half-Life 2: Episode Two en deze ‘box’ is een gebundelde uitgave van Half-Life 2, de vervolgen Episode One en Episode Two, de cartoony multiplayergame Team Fortress 2 en de puzzelgame Portal.

Episode Two gaat verder waar de eerste stopte. Alyx blijkt nog in leven te zijn en verder spelen de Vortigaunts (de behulpzame aliens) een belangrijke rol. De game speelt zich, in tegenstelling tot de eerste episode, vooral af in grote, uitgestrekte gebieden. De gevechten met de Combine (de slechte aliens) en de Striders (grote robotspinnen) zijn daardoor ook wat uitgebreider en massaler dan voorheen. Verder krijg je in deze tweede Episode te maken met een nieuwe tegenstander: de Hunter. Dit is een soort mini-Strider, die naast een behoorlijke snelheid ook nog eens beschikt over een flinke voorraad kogels.

Team Fortress 2 is een game gericht op de multiplayer en met een vrolijke, cartoony uitstraling. Kies uit verschillende classes, variërend van de zwaarbewapende Heavy tot de in stealth gespecialiseerde Spy, en werk samen met je team om de overwinning te behalen in diverse spelmodi en mappen.

Portal is een innovatieve puzzelgame, waarbij jij een testpersoon bent die in diverse ruimtes van Aperture Science de uitgang moet zien te halen met behulp van je portal-gun. Hiermee kan je een ingang en een uitgang creëren en uiteraard zijn ook alle natuurkundige wetten, zoals zwaartekracht en valversnelling van toepassing op de portals die je maakt. Op deze manier dien je diverse lastige situaties te doorstaan.

De Half-Life 2: Orange Box is inmiddels verschenen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    Leon 2.0's avatar

    Mooi zo 😀

  2.   
    Neolite's avatar

    lijkt me echt leuk om te doen, vooral dat neermaaien van die luit op dat wagentje.