Nintendo geeft tabak en stof de schuld voor problemen met Wii schijfjes

Na de release van Super Smash Bros. Brawl in Japan waren er al snel veel klachten over een houterige framerate en soms konden Wii’s het schijfje niet eens lezen. Nintendo of Japan heeft in een persbericht deze problemen verklaard en een oplossing geboden. Het probleem is namelijk dat de laser die discs leest heel gevoelig is en dat er snel stof en tabak op gaat zitten. Daar komt bij dat het Super Smash Bros. Brawl schijfje ‘dual layered’ is, wat betekent dat het schijfje twee lagen heeft. En dat is extra moeilijk om te lezen voor de laser.

Voor elk probleem is er een oplossing: Japanners kunnen hun Wii nu gratis opsturen naar Nintendo, die maken hun console helemaal schoon en sturen hem binnen een week terug. Het is nog onbekend of wij ook te maken gaan krijgen met dit probleem en of wij een dergelijke regeling krijgen.

Super Smash Bros. Brawl bouwt verder door op de succesformule van zijn voorganger (Super Smash Bros. Melee) op de Gamecube. Het zal dus weer de bedoeling zijn elkaar zo hard en vaak mogelijk te meppen en elkaar uiteindelijk het level uit te slaan. Opvallend is dat dit niet met de speciale mogelijkheden van de Wiimote en Nunchuck zal gebeuren, maar men heeft ervoor gekozen het bij een klassieke besturing te houden.

Super Smash Bros. Brawl bevat vele levels en tientallen personages, waaronder natuurlijk Mario, Pikachu, Link, Kirby, Samus, Donkey Kong en Bowser. Maar ook nieuwe personages zoals Pit (Kid Icarus), Zero Suit Samus (Metroid: Zero Mission), Metaknight (Kirby), Wario en Solid Snake (Metal Gear Solid) zijn aangekondigd. Daarnaast zal ook Sonic misschien zijn opwachting maken. Super Smash Bros. Brawl wordt naast de ideale partygame ook nog eens een online titel. Het zal een van de eerste games zijn die online gespeeld zal kunnen worden op de Nintendo Wii.

Lees hier onze Fast Forward.

Super Smash Bros. Brawl verschijnt in de loop van 2008 voor de Wii.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Stof oke… MAAR Tabak??? ๐Ÿ˜› Maar het is wel aardig van Nintendo om de Wii’s te laten maken dat zullen er veel zijn denk ik ๐Ÿ˜†

 2.   
  Darkknight's avatar

  Gaming4Ever>NL schreef, "Stof oke… MAAR Tabak??? ๐Ÿ˜› Maar het is wel aardig van Nintendo om de Wii’s te laten maken dat zullen er veel zijn denk ik ๐Ÿ˜† "

  het kan toch zijn dat een bepaald product totaal niet tegen rook of weet ik het kan

 3.   
  ikketjuh's avatar

  Dat komt ervan als je ‘gevoelige apparatuur’, lees ‘goedkope rommel’, in een console zet.

 4.   
  Kaassouffl3's avatar

  ikketjuh schreef, "Dat komt ervan als je ‘gevoelige apparatuur’, lees ‘goedkope rommel’, in een console zet."

  Tegenwoordig is elke console veel gevoeliger hoor.

 5.   
  Eggie124's avatar

  gevoelig miss wel maar hij is goedkoop van binnen.. mensen willen gamen tegen een buget prijs en nintendo wil toch winst maken per console.. dat lukt allebei maar moet je niet verwachten voor een duppie op de voorste rij te zitten.. het blijft goedkoop spul binnen in en ja dat kan gevoelig zijn…

 6.   
  GutZilla's avatar

  Kijk, en dan blinkt de goede klantenservice er maar weer uit bij nintendo, alleen wel feit is dat de wii’s naar china worden gestuurdt en er dan kindjes van 10 voor 5 cent per dag die wii’s schoonmaken met een mondkapje voor, om maar genoeg geld voor het gezin te verdienen.

 7.   
  JonsoN's avatar

  tsjah en daar kwamen ze pas achter bij de release van dit spel?.. ๐Ÿ˜• damn wat een goedkoop excuus..

 8.   
  blackhawk1's avatar

  hehhe goed van nintendo niet van die gierige gasten van microsoft die niks terruggeven ๐Ÿ‘ฟ

 9.   
  Tadao's avatar

  strax geven ze wiet nog de schuld
  xD

 10.   
  PaNNa's avatar

  Ik heb nooit problemen met de schijfjes :wink:, dus denk ik niet dat dit klopt.

 11.   
  Durex's avatar

  Ik heb dit probleem nog nooit gehad.

  Ik heb een ander groot probleem met mijn wii:
  Als ik gelijk wel spel speel toont hij lijk een soort van spikkelende pixels die de hele tijd staan te filkkeren. Moeilijk om uit te leggen maar het is niet leuk. Heeft iemand dit probleem ook al gehad zoja wat kan je eraan doen?