Prima verkopen van Super Smash Bros. Brawl op de eerste dag

De verwachte tekorten van Super Smash Bros. Brawl in Japan vielen uiteindelijk wel mee. Afgelopen donderdag lag de game voor het eerst in de winkels en nauwkeurige schattingen hebben het over ongeveer 500.000 verkopen op de eerste dag, waarbij er 600.000 bij de eerste levering zaten. De tweede levering moet dit weekend plaatsvinden dus over de hele week zou de game zo’n driekwart tot één miljoen games moeten verkopen. Dat dit uitzonderlijk hoog is, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen, maar Super Smash Bros. Brawl is dan ook een uitzonderlijke game.

Daarnaast deed ook Devil May Cry 4 het goed op zijn eerste verkoopdag. Op de PlayStation 3 verkocht hij ongeveer 140.000 keer en op de Xbox 360 ruim 30.000 keer. Een grote opleving in de verkopen van PlayStation 3-consoles ligt vermoedelijk in het verschiet.

Super Smash Bros. Brawl logo

Super Smash Bros. Brawl bouwt verder door op de succesformule van zijn voorganger (Super Smash Bros. Melee) op de Gamecube. Het zal dus weer de bedoeling zijn elkaar zo hard en vaak mogelijk te meppen en elkaar uiteindelijk het level uit te slaan. Opvallend is dat dit niet met de speciale mogelijkheden van de Wiimote en Nunchuck zal gebeuren, maar men heeft ervoor gekozen het bij een klassieke besturing te houden.

Super Smash Bros. Brawl bevat vele levels en tientallen personages, waaronder natuurlijk Mario, Pikachu, Link, Kirby, Samus, Donkey Kong en Bowser. Maar ook nieuwe personages zoals Pit (Kid Icarus), Zero Suit Samus (Metroid: Zero Mission), Metaknight (Kirby), Wario en Solid Snake (Metal Gear Solid) zijn aangekondigd. Daarnaast zal ook Sonic misschien zijn opwachting maken. Super Smash Bros. Brawl wordt naast de ideale partygame ook nog eens een online titel. Het zal een van de eerste games zijn die online gespeeld zal kunnen worden op de Nintendo Wii.

Super Smash Bros. Brawl verschijnt in de loop van 2008 voor de Wii.

 1.   
  Kaassouffl3's avatar

  Das toch wel heel veel zeg:o

 2.   
  PRO Uzumyo's avatar

  bven niet echt verrast vorigen liepen ook goed in verkoop ja dus eigenlijk wel een beetje voorspelvaar 😛

 3.   
  Lashrom's avatar

  Ik heb de DMC 4 demo gespeelt. Hij is echt super ! Logisch dat die 2 games zoveel worden verkocht. Alleen voor de game SSBB zal ik een Wii gaan halen ! Maar nu afwachten in EU

 4.   
  samus's avatar

  hier heb ik maar 1 woord voor “wow” 🙂

 5.   
  PaNNa's avatar

  Mooie cijfers, alleen minder voor DMC 4 op de 360.

 6.   
  Tadao's avatar

  te verw8e na de vorige spellen van hun:P

 7.   
  asianck's avatar

  Schijnt dat de europese release in mei/juni is >_>
  Ik heb hem dan al op 9 maart.
  <3 Amerikaanse release