Games uit The Orange Box binnenkort ook los in de winkels

We weten inmiddels dat The Orange Box een ideale bundel voor FPS-liefhebbers is, maar toch was niet iedereen tevreden met het pakket. De games, respectievelijk Half-Life 2, Half-Life 2: Episode One, Half-Life 2: Episode Two, Portal en Team Fortress 2, zijn namelijk niet afzonderlijk in de winkel te koop en dat is natuurlijk zonde voor wie het originele Half-Life 2 en Episode One al heeft.

Electronic Arts heeft vandaag dan ook bekend gemaakt dat de games binnenkort ook als losse componenten in de winkel komen te liggen. Hierbij moeten we wel vermelden dat dit enkel de PC-versies van de games betreft. Consolebezitters zijn dus alsnog noodgedwongen om het compleetpakket aan te schaffen, maar aangezien Half-Life 2 en Episode One nooit voor de consoles zijn verschenen kan dat moeilijk een bezwaar zijn.

The Orange Box is uitgebracht met het oog op Half-Life 2: Episode Two en deze ‘box’ is een gebundelde uitgave van Half-Life 2, de vervolgen Episode One en Episode Two, de cartoony multiplayergame Team Fortress 2 en de puzzelgame Portal.

Episode Two gaat verder waar de eerste stopte. Alyx blijkt nog in leven te zijn en verder spelen de Vortigaunts (de behulpzame aliens) een belangrijke rol. De game speelt zich, in tegenstelling tot de eerste episode, vooral af in grote, uitgestrekte gebieden. De gevechten met de Combine (de slechte aliens) en de Striders (grote robotspinnen) zijn daardoor ook wat uitgebreider en massaler dan voorheen. Verder krijg je in deze tweede Episode te maken met een nieuwe tegenstander: de Hunter. Dit is een soort mini-Strider, die naast een behoorlijke snelheid ook nog eens beschikt over een flinke voorraad kogels.

Team Fortress 2 is een game gericht op de multiplayer en met een vrolijke, cartoony uitstraling. Kies uit verschillende classes, variërend van de zwaarbewapende Heavy tot de in stealth gespecialiseerde Spy, en werk samen met je team om de overwinning te behalen in diverse spelmodi en mappen.

Portal is een innovatieve puzzelgame, waarbij jij een testpersoon bent die in diverse ruimtes van Aperture Science de uitgang moet zien te halen met behulp van je portal-gun. Hiermee kan je een ingang en een uitgang creëren en uiteraard zijn ook alle natuurkundige wetten, zoals zwaartekracht en valversnelling van toepassing op de portals die je maakt. Op deze manier dien je diverse lastige situaties te doorstaan.

The Orange Box is inmiddels verschenen voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

  1.   
    samus's avatar

    ik denk niet dat dat zo’n goede zet gaat zijn
    maarja wie ben ik omdat te beslissen 😛 😀

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Maar waarom?? Lose games zoals Half Life waren toch al los te koop in de winkel voor dat die Orange Box kwam? hebben ze geld te veel ze ze weer van die oude games op de markt brengen? 🙄

  3.   
    Rock-in's avatar

    Portal en TF2, gaan zeker goed verkopen. Het is iig niet zo’n goede aankoopt als de Orange Box, daar koop je namelijk alles tegelijk. 😛

  4.   
    Kilerden's avatar

    portal is toch die game waar je z’n portaaltje moet schieten om door ’n lvl te komen?

    zo ja, die lijk me mel 😆

  5.   
    Darkknight's avatar

    ik vind dat ze dat al gelijk hadden moeten doen

  6.   
    Ruudjee's avatar

    Een vrij slim plan hoor. Alleen ben ik wel benieuwd naar de prijzen..
    want Portal is wel leujk en aardig, maar die heb je na een middagje intensief spelen echt wel uitgespeeld. 60 euro zal daarom onwaarschijnlijk zijn…

  7.   
    Jarek's avatar

    Ruudjee schreef, "Een vrij slim plan hoor. Alleen ben ik wel benieuwd naar de prijzen..
    want Portal is wel leujk en aardig, maar die heb je na een middagje intensief spelen echt wel uitgespeeld. 60 euro zal daarom onwaarschijnlijk zijn…"

    ik denk 29,99 ofzo

  8.   
    Neolite's avatar

    Voor mensen die bijvoorbeeld alleen TF2 en Portal ofzo willen, blijft het waarschijnlijk nog steeds aantrekkelijk om de orange box te kopen. Maar dat hangt allemaal van de prijs af. 😉

  9.   
    Kaassouffl3's avatar

    op steam kon je ze toch al los kopen? tf2 vor 20,- en portal voor 15,- fzo

  10.   
    BartG's avatar

    Hmmm, kan je toch nog The Orange Box kopen, is niet heel veel duurder dan zo’n losse game, en je hebt er meteen 4! 8) 🙂

  11.   
    touchdown's avatar

    yes kan ik eindelijk team fortress 2 kopen want de andere dingen in de orange box hoef ik niet

  12.   
    touchdown's avatar

    ow shit alleen voor de pc!!! dan laat maar zitten jammer genoeg voor de 360 had me meer aangesproken

  13.   
    dodonkey's avatar

    Yes, Kan ik eindelijk alleen Team Fortress 2 kopen. Hoef ik niet Half life 2 en Portal erbij te kopen, want die games interesseren me niet. 🙂

  14.   
    JonsoN's avatar

    Ruudjee schreef, "Een vrij slim plan hoor. Alleen ben ik wel benieuwd naar de prijzen..
    want Portal is wel leujk en aardig, maar die heb je na een middagje intensief spelen echt wel uitgespeeld. 60 euro zal daarom onwaarschijnlijk zijn…"

    heb jij oo it een pc spel voor 60 euro gekocht?!.. wtf man zit niet som te lullen,, orange box is 50 euro.. 😉

    stom*