Krijgen we Super Smash Bros. Brawl in juni?

Hoewel Super Smash Bros. Brawl al verschenen is in Japan, lijkt de release date hier alleen maar naar achteren te schuiven. Op de pagina van Super Smash Bros. Brawl op de Wii website stond er als release-date enkel enkel “2008”, maar dat is laatst veranderd. Opeens stond er “01/06/2008”.

Toen Nintendo om commentaar gevraagd werd was het antwoord dat het slechts een datum ter indicatie is. Deze indicatie is wel later dan velen gedacht hadden, die hoopten dat de game in april of mei zou verschijnen. De datum op de pagina is weer hersteld door Nintendo.

Super Smash Bros. Brawl logo

Super Smash Bros. Brawl bouwt verder door op de succesformule van zijn voorganger (Super Smash Bros. Melee) op de Gamecube. Het zal dus weer de bedoeling zijn elkaar zo hard en vaak mogelijk te meppen en elkaar uiteindelijk het level uit te slaan. Opvallend is dat dit niet met de speciale mogelijkheden van de Wiimote en Nunchuck zal gebeuren, maar men heeft ervoor gekozen het bij een klassieke besturing te houden.

Super Smash Bros. Brawl bevat vele levels en tientallen personages, waaronder natuurlijk Mario, Pikachu, Link, Kirby, Samus, Donkey Kong en Bowser. Maar ook nieuwe personages zoals Pit (Kid Icarus), Zero Suit Samus (Metroid: Zero Mission), Metaknight (Kirby), Wario en Solid Snake (Metal Gear Solid) zijn aangekondigd. Daarnaast zal ook Sonic zijn opwachting maken. Super Smash Bros. Brawl wordt naast de ideale partygame ook nog eens een online titel. Het zal een van de eerste games zijn die online gespeeld zal kunnen worden op de Nintendo Wii.

Lees ook nog eens onze Fast Forward van Super Smash Bros. Brawl.

Super Smash Bros. Brawl verschijnt in de loop van 2008 voor de Wii.

 1.   
  Tadao's avatar

  ksnap nie wrm ik hier nog kijk:P
  herrinnerd mij er alleen aan dat ik geen wii heb ennet nooit zal spelen:(
  (mijn broer heeft wii maar laatmij tog nooit spelen)

 2.   
  TheDude's avatar

  Hehe, Brawl heeft gewoon iets speciaals. Helaas lang wachten maar wordt vast erg leuk! 8)

 3.   
  Tom's avatar

  Nintendo speelt gewoon ‘hard to get’ met ons. 😉

 4.   
  Lashrom's avatar

  Hoe langer de Release Date hoe weinig bugs er komen ! En ik vind SSBB de beste game van de Wii, hij is echt super vet. De Final Attacks zijn echt enorm ! Ik kan nog steeds niet wachten op een Wii, haal ik gelijk SSBB erbij. Logisch dat het heel lang duurt voordat ie uitkomt, geldt hetzelfde voor GTA IV ! van Oktober naar Maart ! Ben je helemaal leip !