Crysis op consoles weer iets dichterbij gekomen

Het werd door veel mensen aangenomen dat de consoles Crysis nooit aan zouden kunnen, maar die redenering komt nu onder vuur te liggen. Crytek, de maker van Crysis en de CryEngine 2, heeft namelijk laten weten dat er een aangepaste versie van de CryEngine 2 voor de Xbox 360 en Playstation 3 aankomt. De eerste beelden mogen we verwachten tijdens de komende Game Developers Conference, waar de nieuwe engine aan het publiek getoond zal worden.

Hoewel er nooit sprake is geweest van een bevestiging dat Crysis naar de consoles komt, is Crytek nooit te verlegen geweest om erover te speculeren. De topman van Crytek heeft zelfs laten weten dat er een console-versie komt als de PC game een grote hit zou worden.

Crysis is een first person shooter van de makers van Far Cry. De game speelt zich voornamelijk in de tropen af, waar jij en je team het op zullen moeten nemen tegen een alien invasie. De game kent ook enkele stedelijke en buitenaardse levels. Waar Far Cry een spel was waarin je in je eentje opereerde, heb je in Crysis een heel squad tot je beschikking en zal tactiek een veel grotere rol spelen. Daarnaast kun je je wapens en suit helemaal customizen met onder andere nieuwe onderdelen, en het schieten zal er ook echt door beïnvloed worden.

De game draait op de CryEngine 2 en levert adembenemend mooie beelden op. Crysis kent ongelooflijk veel details, maar laat daarnaast ook een realistische weergave van bewegende vegetatie, physics en doorbrekende zonnestralen zien.

Begin je avontuur hier met onze review.

Crysis is eind 2007 verschenen voor de PC.

  1.   
    Chielh's avatar

    was te verwachten natuurlijk. Dus toch een Xdoos versie? Wel leuk voor de mensen met zon kastje onder de tv natuurlijk.

  2.   
    mrxthereal's avatar

    De topman van Crytek heeft zelfs laten weten dat er een console-versie komt als de PC game een grote hit zou worden.

    Das allemaal leuk en aardig, maar het is geen grote hit, de verkopen vallen vies tegen. Ook hadden de mensen die dachten dat Crysis nooit op de consoles zou kunnen wel een beetje gelijk, want deze nieuwe versies zullen (zoals bij dit nieuwtje vermeld) een AANGEPASTE versie van de CryEngine2 krijgen.

  3.   
    tinusjeh's avatar

    was te verw8ten 😛 😀

  4.   
    Gerjann's avatar

    Aangepast engine dus minder mooi?

  5.   
    TheDude's avatar

    Minder mooi vrijwel zeker, maar Cry Engine 2 op de consoles wil absoluut niet zeggen dat Crysis voor de consoles komt. Kan natuurlijk wel, maar de kans lijkt me wellicht groter dat het gewoon andere titels worden die op die Engine ontwikkeld worden. 🙂

  6.   
    ikketjuh's avatar

    Hmm, ik kan geen game bedenken, behalve crysis, die op Cryengine 2 draait.

    Dus welke andere games zouden er dan op dat doosje kunnen?

  7.   
    Tollos's avatar

    dit zou wel verstandig zijn want k dnek dat crysis wel veel word verkocht op de console

  8.   
    blackname's avatar

    wel beter als je ps3 of XBOX heb maar ik game gewoon op de PC 😛

  9.   
    ChielB's avatar

    ikketjuh schreef, "Hmm, ik kan geen game bedenken, behalve crysis, die op Cryengine 2 draait.

    Dus welke andere games zouden er dan op dat doosje kunnen?"

    Op dit moment is alleen Crysis uit op die Cry Engine 2, maar er zijn ook al diverse games bij andere ontwikkelaars in ontwikkeling met deze Engine. Crytek kan uiteraard ook gewoon de Engine op de consoles laten draaien om deze te promoten in de hoop dat andere ontwikkelaars een licentie kopen op de Engine.

  10.   
    ikketjuh's avatar

    Welke nieuwere games zijn dan in ontwikkeling op cryengine 2?

  11.   
    TotalPicnic's avatar

    maar de pc versie was tog geen grote hit?
    relatief lage verkoopcijfers, dacht ik.

  12.   
    Headdy NL's avatar

    ikketjuh schreef, "Welke nieuwere games zijn dan in ontwikkeling op cryengine 2?"

    Far Cry 2 volgens mij…

  13.   
    Kilerden's avatar

    dan maar ff wachten 🙂

  14.   
    ChielB's avatar

    Headdy NL schreef, "

    ”ikketjuh” schreef, "Welke nieuwere games zijn dan in ontwikkeling op cryengine 2?"

    Far Cry 2 volgens mij…"

    Die maakt geen gebruik van de Cry Engine 2. Far Cry 2 komt uit de studio van Ubisoft (Montreal) en kent een eigen Engine, genaamd Dunia.

    Momenteel werkt de Koreaanse ontwikkelaar Reloaded Studios aan een MMO getiteld The Day, op basis van de Cry Engine 2.

  15.   
    Neolite's avatar

    Ik vind dit nog al raar, want op de site van crytek stond bij Cryengine 2 al voordat crysis uberhaupt uitwas dat de engine compatible was voor de pc, 360 en ps3. 😉

  16.   
    JonsoN's avatar

    ik heb niks met die hele engine, , ik vind dat crytek flink afgaat met hun zogenoemde “pareltje” crysis, , als je kijkt hoe weinig kopieen verkocht zijn.. Mja, , als je crysis op een console hebt ben je er natuurlijk zeker van dat je m kunt draaien, , dus zal hij weer beter gaan verkopen… ’t zal mij benieuwen.

  17.   
    LXZ-76's avatar

    mrxthereal schreef, "

    De topman van Crytek heeft zelfs laten weten dat er een console-versie komt als de PC game een grote hit zou worden.
    "

    Das allemaal leuk en aardig, maar het is geen grote hit, de verkopen vallen vies tegen. Ook hadden de mensen die dachten dat Crysis nooit op de consoles zou kunnen wel een beetje gelijk, want deze nieuwe versies zullen (zoals bij dit nieuwtje vermeld) een AANGEPASTE versie van de CryEngine2 krijgen.

    Je heb kans dat hij op de consoles wel gaat verkopen omdat je dan niet die belachelijk hoge systeemeisen heb.

  18.   
    PaNNa's avatar

    Zou wel mooi zijn als Crysis op console zou komen.
    Zou goed scoren ook.

  19.   
    Wesseltje1's avatar

    LXZ-76″]

    ”mrxthereal schreef, "[quote schreef, "De topman van Crytek heeft zelfs laten weten dat er een console-versie komt als de PC game een grote hit zou worden.
    "

    Das allemaal leuk en aardig, maar het is geen grote hit, de verkopen vallen vies tegen. Ook hadden de mensen die dachten dat Crysis nooit op de consoles zou kunnen wel een beetje gelijk, want deze nieuwe versies zullen (zoals bij dit nieuwtje vermeld) een AANGEPASTE versie van de CryEngine2 krijgen."

    Je heb kans dat hij op de consoles wel gaat verkopen omdat je dan niet die belachelijk hoge systeemeisen heb.[/quote]

    En omdat het moeilijker is om hem illegaal te draaien. Als je ook ziet op torrentsites is ie heel vaak gedownload.

  20.   
    GraveDevil's avatar

    Ik heb er dus €37 voor betaalt (volgens mij kwam die niet uit nederland, duurde ook ruim anderhalve mand voordatik hem had) en iegenlijk vond ik dat te veel. Het enige pluspunt is dat het er egt gaaf uitziet op high. Online staan de settings op low, en zijn de maps zo groot dat een gevecht nouwelijks voorkomt (ofi k doe iets verkeerd). Dat de graphics op low zijn wil ook nog nie eens zegge dat het goed werkt, wnatik heb lag terwijl ik de single player op high kan spelen (eind feb krijgen we sneller internet, mss word het er dan beter op) achteraf heb ik er best wel spijt van dat ik CoD4 niet heb gekocht… €37 was teveel, maar en ik heb er wel spijt van dat k hem gekocht heb, maar het is zeker geen slechte game als je de settings op high aankan.

    Op de consoles gaat het volgens mij ook niet egt lekker werken. Hoe wil je het nanosuit menuutje openen? Met het indrukken van je analoge stick? Op de ps2 doe ik dat telkens onbewust (kweet nie of de ps3 daar verandering in heeft gebracht) en de graphics zullen waarschijnlijk niet op high staan, en dan ziet het er egt niet goed uit.. Kzou hem best wel wille spele op de console, omdat ik nu al weet dat het niet egt lkkr gaat werke..

  21.   
    Wesseltje1's avatar

    GraveDevil schreef, "Ik heb er dus €37 voor betaalt (volgens mij kwam die niet uit nederland, duurde ook ruim anderhalve mand voordatik hem had) en iegenlijk vond ik dat te veel. Het enige pluspunt is dat het er egt gaaf uitziet op high. Online staan de settings op low, en zijn de maps zo groot dat een gevecht nouwelijks voorkomt (ofi k doe iets verkeerd). Dat de graphics op low zijn wil ook nog nie eens zegge dat het goed werkt, wnatik heb lag terwijl ik de single player op high kan spelen (eind feb krijgen we sneller internet, mss word het er dan beter op) achteraf heb ik er best wel spijt van dat ik CoD4 niet heb gekocht… €37 was teveel, maar en ik heb er wel spijt van dat k hem gekocht heb, maar het is zeker geen slechte game als je de settings op high aankan.

    Op de consoles gaat het volgens mij ook niet egt lekker werken. Hoe wil je het nanosuit menuutje openen? Met het indrukken van je analoge stick? Op de ps2 doe ik dat telkens onbewust (kweet nie of de ps3 daar verandering in heeft gebracht) en de graphics zullen waarschijnlijk niet op high staan, en dan ziet het er egt niet goed uit.. Kzou hem best wel wille spele op de console, omdat ik nu al weet dat het niet egt lkkr gaat werke.."

    Ja. meningen verschillen natuurlijk. Ik vind €20 voor CoD4 al teveel. En ik blijf Crysis de beste game vinden die ik tot nu toe heb gespeeld! 😀