Verschijnt Grand Theft Auto IV in oktober voor de PC?

Er is mogelijk goed nieuws op komst voor PC-gamers, want het gerucht doet momenteel de ronde dat Rockstar een PC-versie van Grand Theft Auto IV in oktober van dit jaar zal uitbrengen. Zo blijkt uit diverse verslagen in de Franse games pers. Vorige games uit de serie, zoals bijvoorbeeld GTA III destijds, verschenen zes tot acht maanden na hun debuut op de console alsnog voor de PC. Met een release op de next-gen consoles in april voor GTA IV, is een release voor de PC in oktober geheel volgens traditie.

Daarnaast is het wellicht ook niet onbelangrijk dat Grand Theft Auto IV oorspronkelijk al in oktober 2007 zou verschijnen, waardoor Rockstar ook al stilletjes de tijd heeft gehad om eventueel aan een PC-versie te werken. Uiteraard blijft het voorlopig slechts een gerucht, dus we zullen moeten wachten op een officiรซle aankondiging voordat we ons echt rijk kunnen rekenen…

Grand Theft Auto IV zal het nieuwste spel worden in de GTA reeks, die al jaren uitgegeven wordt door Rockstar Games. De game zal gebruik maken van de Rage-engine en speelt zich opnieuw af in Liberty City, dat zeer veel gelijkenissen heeft met New York. Zo zul je diverse bekende wijken en gebouwen tegenkomen, maar dan onder een aangepaste naam. Je speelt de rol van Serviรซr Niko Bellic, waarmee je kunt gaan en staan waar je maar wilt. Toch zal je ook gewoon weer opdrachten kunnen aannemen, die je worden toegewezen via je mobiele telefoon.

Wil je meer weten over Grand Theft Auto IV? Check dan ook eens onze Fast Forward!

GTA IV verschijnt 29 april voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  Bello 2185's avatar

  het zou wel mooi zijn ๐Ÿ™‚

 2.   
  meatball's avatar

  dat zou idd leuk zijn

 3.   
  Neolite's avatar

  Ik hoop echt dat het waar is. 8)

 4.   
  Xiquzor's avatar

  als deze uitkomt voor pc koop ik hem direct zonder twijfel ๐Ÿ˜€

 5.   
  NL Godfather's avatar

  hopelijk is het waar ๐Ÿ˜€

 6.   
  Jarek's avatar

  word vast uit gesteld ๐Ÿ˜›
  maar ik hoop het niet ๐Ÿ˜›

 7.   
  TheDude's avatar

  Het zou inderdaad prima binnen de strategie passen dat ze 6-8 maanden later een PC-versie uitbrengen. Lijkt me meer dan logisch dat ze dat doen, boren ze toch een behoorlijke markt mee aan. Zal dan wel midden november worden, wat meer richting de (Amerikaanse) feestdagen.

 8.   
  Alias's avatar

  zou wel mooi zijn want gta is uiteindelijk allemaal op de pc begonnen ๐Ÿ™‚

 9.   
  Xiquzor's avatar

  doet er mij echt niet toe waneer hij komt, al is het maar binnen een jaar.
  als ik zeker weet dat deze komt voor pc is dat al genoeg. kben niet van plan om een ps3 of een Xbox te kopen om gta te kunnen spelen

 10.   
  Gerjann's avatar

  zou heel mooi zijn! Maar lijkt mij dat hij in November/December uit komt kerstgame!

 11.   
  Mrn.'s avatar

  Dat zou zeker beter zijn 8) .

 12.   
  BartG's avatar

  Oeh Oeh Oeh Oeh Oeh Oeh Oeh Oeh ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜†
  Dat zou heel erg mooi zijn!
  Nu hopen dat ‘ie niet word uitgesteld.. ๐Ÿ˜ฎ

 13.   
  Aadb's avatar

  Zolang het niet is bevestigd hou ik het erbij dat GTA IV toch pas weer maart 2009 ofzo naar de pc zal gaan komen, ze wachten eerst het success af voor de consoles, kijk maar hoe het ging met vice city, die uiteindelijk ook pas jaar later verscheen.

 14.   
  bubelss's avatar

  geweldig dat zou super zijn ๐Ÿ˜€

 15.   
  ChielB's avatar

  Aadb schreef, "Zolang het niet is bevestigd hou ik het erbij dat GTA IV toch pas weer maart 2009 ofzo naar de pc zal gaan komen, ze wachten eerst het success af voor de consoles, kijk maar hoe het ging met vice city, die uiteindelijk ook pas jaar later verscheen."

  Vice City verscheen slechts 6 maanden na de consoles ook op de PC (november 2002 vs mei 2003). Zoals gezegd is dat ook de trend tot dusver binnen de serie, ongeveer 6 tot 8 maanden na de consoles ook een PC-versie.

 16.   
  Dark_Phoenix's avatar

  ..-[Alias]-.. schreef, "zou wel mooi zijn want gta is uiteindelijk allemaal op de pc begonnen ๐Ÿ™‚ "

  idd 8)

 17.   
  RinusReetRidder's avatar

  Vond de vorige versies op de PC ook lekkerder werken, dus als dit waar is wacht ik nog wel even… ๐Ÿ™‚

 18.   
  PaNNa's avatar

  ”Bello 2185″ schreef, "het zou wel mooi zijn ๐Ÿ™‚ "

  Idd, maar ik vraag me af of de systeem-eisen ook zo mooi zouden uitblinken.

 19.   
  TheDude's avatar

  Zal vast wel meevallen. Volgens mij is iedereen ‘blind’ door de hype, want zo bijzonder mooi vind ik het er ook weer niet uitzien. Geen lelijke graphics ofzo, maar zeker geen top dus valt dan met de systeemeisen ook vast wel mee. ๐Ÿ™‚

 20.   
  PaNNa's avatar

  Onthoofd mij als ik geen gelijk heb!

 21.   
  Headzzhotgun's avatar

  Ik vindt gta vooral een mooi spel maars ik heb geen playstation 3.
  dus ik vindt het wel mooi dat hij voor de pc uit komt ๐Ÿ˜‰ jaaahhhh

 22.   
  Super Gamer's avatar

  YESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
  Hij komt dus toch mischien uit op de PC ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

 23.   
  triniton's avatar

  weet je hoe bttrs dan mischien kunnen we dan net zoals bij gta sa modificaties aanbregen alleen dan met een betere engine ๐Ÿ˜€

 24.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Dat zou mooi zijn voor de mensen met een Pc 8) Maar zal er maar niet al te veel hoop op legen de PS3 en 360 versie moest al lang in ontwikeling zijn en het is ook al een keer uitgesteld dus ga me niet zegen dat de Pc versie al klaar is in Oktober ๐Ÿ™„

 25.   
  ChielB's avatar

  Zou zes maanden na de (zelfs uitgestelde) release zijn en het verleden heeft dus al meerdere keren aangetoond dat dat prima haalbaar is. ๐Ÿ˜‰

 26.   
  Pack Leader's avatar

  Het MOET gewoon imo, ik heb op Jahoe en bhoehoe forum topic al wat gezet :P, Het moet echt voor de pc komen, anders ga ik huilen :P. Alel delen zijn op de pc verschenen (ook GTA londen dacht ik) het moet gewoon :P.

  Greetings ๐Ÿ‘ฟ

 27.   
  PanHay's avatar

  Pack Leader schreef, "Het MOET gewoon imo, ik heb op Jahoe en bhoehoe forum topic al wat gezet :P, Het moet echt voor de pc komen, anders ga ik huilen :P. Alel delen zijn op de pc verschenen (ook GTA londen dacht ik) het moet gewoon :P.

  Greetings ๐Ÿ‘ฟ "

  /agree.

 28.   
  Pimkingetje's avatar

  Dat MOET gebeuren! 8) (kan het anders niet spelen ๐Ÿ˜› )

 29.   
  samus's avatar

  ik hoop echt dat het voor pc uitkomt want ik heb geen ps3 of x-box 360 ๐Ÿ™

 30.   
  Alias's avatar

  TheDude schreef, "Zal vast wel meevallen. Volgens mij is iedereen ‘blind’ door de hype, want zo bijzonder mooi vind ik het er ook weer niet uitzien. Geen lelijke graphics ofzo, maar zeker geen top dus valt dan met de systeemeisen ook vast wel mee. ๐Ÿ™‚ "

  kan zijn maar de GTA games zijn ook vooral mooi om zijn goede en vrije gameplay en dat is ook erg belangrijk ๐Ÿ˜‰

 31.   
  GraveDevil's avatar

  Juist de vrijheid vond ik wat minder. De wereld in GTA:SA vond ik tรฉ groot. Ik raakte steeds verdwaald enzo en het duurde met de snelste motor van die LAs Vegas stad-remake naar die LA stad-remake dik een halfuur tot een uur voordat je er was.. En dan de wapens: Wie cheat ern iet voor de wapens? Wel beter dat ie mss naar de pc komt, maar ik ga hem zekr niet kopen.. (ms als โ‚ฌ15 of โ‚ฌ30 kost)

 32.   
  Alias's avatar

  GraveDevil schreef, "Juist de vrijheid vond ik wat minder. De wereld in GTA:SA vond ik tรฉ groot. Ik raakte steeds verdwaald enzo en het duurde met de snelste motor van die LAs Vegas stad-remake naar die LA stad-remake dik een halfuur tot een uur voordat je er was.. En dan de wapens: Wie cheat ern iet voor de wapens? Wel beter dat ie mss naar de pc komt, maar ik ga hem zekr niet kopen.. (ms als โ‚ฌ15 of โ‚ฌ30 kost)"

  sorry hoor maar ik raakte alleen in het begin beetje verdwaald maar toch na tijdje ken je de wereld wel en vind je um nie zo groot meer als je in het begin vond en verdwaal je ook helemaal niet meer ๐Ÿ˜ณ

 33.   
  GraveDevil's avatar

  Ben ik deels met je eens, maar de mainroad is niet altijd de snelste weg, landweggetjes en allse kan sneller zijn ๐Ÿ˜‰ en de steden vond ik tog wel heel erg groot..

 34.   
  Tollos's avatar

  het is meer console game vind ik.

 35.   
  blackname's avatar

  ik hoop dat het gebeurt en dat mijn PC het aan kan maar eerst sparen ๐Ÿ˜›

 36.   
  Di Martino's avatar

  Om even precies te zijn, komt hij uit voor de PC op 21 november. Toevallig is m’n zus dan jarig ๐Ÿ˜† .

  Naja hij komt dus iedergeval uit voor de PC! en laten we hopen dat er ook vliegtuigen in voorkomen ( waar je in kan ) .