Gamersnet.nl

Nintendo Wii passeert grens van twintig miljoen verkochte consoles

Zestig weken. Zolang heeft de Nintendo Wii nodig gehad om de grens van twintig miljoen verkochte consoles te passeren. Althans, als we de onofficiele statistieken van VGChartz moeten geloven, een website die in het verleden toch erg betrouwbaar is gebleken. VGChartz doet steekproeven onder winkeliers en extrapoleert deze gegevens om zo wekelijks tot de totale verkopen voor Japan, Noord-Amerika en Europa te komen.

Sinds de wekelijkse verkopen van vorige week voor Europa vanochtend zijn geupdate, is de Wii-teller de twintig miljoen voorbij. Daarbij zijn de cijfers voor de Verenigde Staten en Japan nog niet eens meegeteld, waardoor er nog wel een paar honderdduizend verkochte consoles bij zullen komen. Op dit moment staat de teller in Europa op 6.380.000 consoles, in Noord-Amerika op 8.710.000 en in Japan op 4.940.000, zodat wanneer de verkopen van Japan worden toegevoegd de Wii de vijf miljoen aldaar zal gaan overschrijden.

Uiteraard zijn deze cijfers niet officieel. Ook cijfers van instanties als MediaCreate (Japan), National Purchase Diary (Verenigde Staten) en ELSPA (Verenigd Koninkrijk) zijn nooit 100% accuraat. Het wachten is op officiele cijfers van Nintendo, maar die zullen niet eerder komen dan begin april, wanneer het financiele jaar afloopt.