2008 Fast Forward: Mario Kart Wii


Elke Nintendo-console verdient natuurlijk een Mario Kart-game, en de Wii zeker. Veel is er nog niet bekend, maar wat verwachten wij er precies van?

Single Dash
Met de Nintendo Wii als partyconsole an sich en Mario Kart als partyfranchise pur sang was dit natuurlijk onoverkomelijk. Op de afgelopen E3 kondigde Nintendo deze game aan en hoewel iedereen uiteraard blij verrast was, was de verbazing niet al te groot. Mario Kart Wii – wat overigens nog een werktitel is, later zal de game een echte subtitel krijgen – bouwt verder op het succes van Mario Kart: Double Dash, de bestverkochte game op de Gamecube, en natuurlijk ook op Mario Kart DS. In tegenstelling tot Double Dash zul je gewoon weer in je eentje plaatsnemen op de kart, maar daar staat wel tegenover dat er nu ook motoren in het spel zitten. Elk personage heeft een eigen kart en eigen motor en het is logisch dat het besturen van een motor een stuk anders zal gaan dan het rijden in een kart.

De ontwikkelaar heeft echter ook iets meegenomen van Mario Kart DS, namelijk het online gedeelte. Mario Kart Wii zal gebruikmaken van de Nintendo Wi-Fi Connection en is alleen al in dat opzicht, samen met Super Smash Bros. Brawl, de meest interessante game voor de Wii voor 2008. Hopelijk propt Nintendo genoeg banen en spelmodi in deze online modus, zodat de speelduur in feite oneindig wordt.

[SCREENSHOTS]

WiiWheel
Verder valt er niet al te veel vernieuwing te verwachten van deze Mario Kart. Een leuk detail om te vermelden is nog wel dat je uiteraard stuurt door de Wiimote horizontaal te houden, maar Nintendo zal ook een WiiWheel bij de game leveren. Je klikt de Wiimote in dit stuur en zodoende moet het een erg realistische race-ervaring op gaan leveren, zover mogelijk bij een partygame als deze natuurlijk.

Verwacht verder een trits nieuwe en klassieke banen, leuke power-ups en hopelijk weer een aantal leuke Battle modes waarin bananen, schildpadden en bommen op elkaar afgevuurd kunnen worden. Aan de andere kant is het onwaarschijnlijk dat we nu al alles omtrent deze game hebben gezien en Nintendo houdt vast nog wel wat achter de hand. Wij zijn in ieder geval reuze benieuwd.

Mario Kart Wii moet in het tweede kwartaal van 2008 gaan verschijnen voor de Nintendo Wii.

  1.   
    GutZilla's avatar

    Wauw!… als ik dit zie begin ik bij de verschillende races die je op de plaatjes ziet al meteen te kwijlen…

  2.   
    Gerjann's avatar

    lijkt mij niet wat!!

  3.   
    Koen45's avatar

    Whaha lache! Komt het ook nog naar de wii 😉

  4.   
    Syappie's avatar

    Mario kart is echt schik 8) voor mij een reden dat m’n gamecube nog niet in de vuilnisbak ligt 😉

  5.   
    Jarek's avatar

    lijkt me wel leuk jah
    maar lijkt me beetje lastig met de wii mote

  6.   
    )GN(-Erik's avatar

    Op alle nintendo consoles was dit 1 van mijn favoriete games. En nu is ie er ook al op de WII 😆 Ik hoop dat ie wel beter is dan de n64 versie. Ziet er in ieder geval wel mooier uit