EDGE onthult nieuwe details Far Cry 2

Na Far Cry liet ontwikkelaar Crytek de franchise varen om met Crysis bezig te gaan. Ubisoft pakte de naam Far Cry op en zette het getalenteerde team in Montreal (Rainbow Six: Vegas, Splinter Cell, Assassin’s Creed) op het ambitieuze project Far Cry 2. In de laatste editie van EDGE Magazine komen weer eens wat nieuwe details van Far Cry 2 naar boven.

De nadruk zal in Far Cry 2 volledig liggen op grimmig realisme, en geen sci-fi elementen zoals we die in de eerste Far Cry-game nogal eens aantroffen. We hoeven dus zeker niet bang te zijn om rare mutanten ineens tegen te komen. Toch komen we wel monsters tegen, maar dan als metafoor voor gruwelijke mensen.

De grootste verrassing die EDGE brengt is echter dat jij, de hoofdpersoon, geïnfecteerd bent met het malaria-virus. Je zult tijdens je avonturen steeds op zoek moeten blijven naar de juiste medicijnen om niet nog zieker te worden. Het medicijn geeft je extra kracht en betere weerstand tegen aanvallen en verwondingen, maar als je te lang zonder medicijn speelt zal je zelf langzaam maar zeker veranderen in een bijzonder ziek persoon. Ubisoft heeft hiervoor een speciaal levelling systeem ontwikkeld voor je character.

Een ander speciaal systeem is gericht op je verwondingen. Regelmatig zal je ‘normale’ schade oplopen, maar zo af en toe kan je ook dusdanig serieus gewond raken dat het nodig is om ter plekke jezelf te behandelen. Denk hierbij aan het verwijderen van een kogel uit je lichaam en het verbinden van een bloedende wond. Als je niets aan zulke verwondingen doet zullen ze je altijd fataal worden en je bent tevens meteen dood als je neergeschoten wordt terwijl je bezig bent met het verzorgen van een verwonding. Gelukkig heeft Ubisoft al aangegeven dat je niet om de haverklap te maken krijgt met zulke opspelende wonden. Verwacht ze eerder iets van elk half uur, waardoor het zeker geen frustrerende bezigheid zal worden om je verwondingen te behandelen.

Verder heeft Ubisoft een geheel nieuwe game engine ontwikkeld, genaamd Dunia (dat ‘wereld’ betekent in het Swahili). Zoals in onze Fast Forward al te lezen was, zorgt deze engine voor een prachtige omgeving met veel details, waarbij we ook nog eens te maken krijgen met uitgebreide physics.

Far Cry 2 ligt op de werkbank bij Ubisoft Montreal, de mensen die eerder al werkten aan onder andere Splinter Cell, Rainbow Six: Vegas en Assassin’s Creed. Voor de duidelijkheid: ontwikkelaar Crytek heeft niets met dit vervolg te maken, want de rechten op de Far Cry-franchise liggen bij Ubisoft. De game speelt zich af in Afrika, alwaar een burgeroorlog woedt. Als speler zul je met diverse personages de verhaallijn doorlopen in een wereld met prachtige graphics en uitgebreide physics.

Wil je meer weten over Far Cry 2? Lees dan ook eens onze Fast Forward.

Far Cry 2 staat gepland voor het tweede kwartaal van 2008 en verschijnt voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    NL Godfather's avatar

    awsome 8)

  2.   
    Cirdan's avatar

    damn, dat klinkt echt vet!

  3.   
    Tommy6769's avatar

    klinkt inderdaad erg goed 😀

  4.   
    BartG's avatar

    Wauw, dat word echt een ontzettend gaaf spel !
    word echt tijd dat ik een nieuwe video kaart ga kopen 😆
    maar gelukkig word de 8serie van Nvidia goedkoper, want de 9 serie komt er aan! 😀 😛

  5.   
    Chielh's avatar

    Wordt zeker een vet spel. alleen ik hoop dat ze t zoeken naar die malariamedicatie niet al te irritant maken. Dan loop je ook maar een beetje achter de feiten aan.

  6.   
    TheDude's avatar

    Dit wordt echt top. En gelukkig ook geen mutanten of dat soort zooi. Ging in Far Cry fout en ook die aliens van Crysis waren toch eigenlijk wel heel erg jammer…

  7.   
    GraveDevil's avatar

    TheDude schreef, "Dit wordt echt top. En gelukkig ook geen mutanten of dat soort zooi. Ging in Far Cry fout en ook die aliens van Crysis waren toch eigenlijk wel heel erg jammer…"

    Ben ik niet helemaal met je eens. Bij die koreanen pompte ik zonder problemen een kogel door hun kop (in claok mode natuurlijk 🙂 ) mar met die aliens had ik tog wel wat meer moeite. Kvond het ook leuker om op aliens te hunte dan op koreaanen.. Al blijft een gauss rifle masterlijk bij die koreanen 😛

  8.   
    Tha Destiny's avatar

    w0000t deze game word 1337 😀

    (hoop ik)

  9.   
    Alias's avatar

    ziet er vet uit zo te zien word 2008 weer een mooi jaartje 8) 🙂

  10.   
    VanishNL's avatar

    deze wil ik zeker hebben 😉

  11.   
    Neolite's avatar

    TheDude schreef, "Dit wordt echt top. En gelukkig ook geen mutanten of dat soort zooi. Ging in Far Cry fout en ook die aliens van Crysis waren toch eigenlijk wel heel erg jammer…"

    crysis was echt niet slecht hoor, en dat gezeur over die aliens is ook niet helemaal terecht want het is best leuk om tegen al die aliens te vechten.
    En die gaus rifle is wel heel sterk, 1 schot voor de zwakkere tegenstanders en 2 schoten voor de wat sterkere. 😉

  12.   
    ikketjuh's avatar

    Ik verheug me zeker op deze game, en dat zal vast beloond worden.

    Als je een vijandelijk houten hutje ziet, even kijken hoe de wind staat, vanaf een afstand de boel in de brand steken, de wind waiit het naar het hutje toe, en foetsie 😛

    Lijkt me lol 🙂

  13.   
    JonsoN's avatar

    ben blij dat deze game niet op cryengine2 draait.. tenminste ik neem aan dat deze engine niet zoveel van je pc vraagt.. 🙂 verder lijkt het me egt een vette game.. en ga m zeker halen als ie uit is..:)