Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Breng kleur in de wereld met nieuwe trailers van De Blob

Een team van negen studenten Game Design & Development uit ons eigen Utrecht maakten een kleurrijke PC-game genaamd De Blob. De game verscheen in 2006 op internet en werd al snel bejubeld door de critici. THQ kocht de rechten van De Blob om er een game voor de Wii en Nintendo DS van te laten maken. Hoe deze kleurrijke game werkt, krijgen we vandaag te zien in twee nieuwe trailers.

De Blob is een actie- en puzzelgame waarin je de buitenaardse stad Chroma moet verkennen en bevrijden van het kwaad. De monochrome I.N.K.T. Corporation heeft de macht over de stad overgenomen en alle kleur en vrolijkheid uit het dagelijkse leven verbannen. Spelend als de Blob ga je op avontuur om Chroma weer tot leven te wekken door gebouwen, landsgrenzen en inwoners van een vrolijke dosis kleur te voorzien. Dit alles kan als singleplayer gespeeld worden, maar het is ook mogelijk om met vier spelers een split screen multiplayer te spelen.

De Blob verschijnt op 29 februari voor de Wii en Nintendo DS.

 1.   
  Tom's avatar

  Vorig jaar op de GamePlay konden we al wat ingame beelden zien op grote schermen. Het spel ziet er nu stukken beter uit, maar het tempo is volgens mij een beetje verloren gegaan.

 2.   
  Neolite's avatar

  ik vind het wel heel origineel. Maar weet niet of ik dit wel ga spelen, niet mijn type games. 😉

 3.   
  RinusReetRidder's avatar

  Grappig idee, mag hopen dat die studenten er een leuk centje aan hebben verdiend. 😛

 4.   
  GameAC's avatar

  leuk voor één minuut

 5.   
  Darkknight's avatar

  GameAC schreef, "leuk voor één minuut"

  ik denk dat je je vooral gaat ergeren aan die muziek

 6.   
  JonsoN's avatar

  egt weer zo’n saai nintendo spel x|