Nintendo Wii kan helpen in het trainen van chirurgen

Chirurgen in opleiding schijnen beter te presteren nadat ze een tijdje hebben geoefend op de Nintendo Wii. Niet per se met Trauma Center: Second Opinion, maar het maken van fijne, secure bewegingen met de hand kan de chirurgen helpen in het maken van dezelfde soort bewegingen tijdens een operatie.

Tijdens een proef werden sommige studenten eerst een uur achter de console gezet, zij behaalden tot wel vijfenveertig procent hogere scores dan degenen die dat niet hadden gedaan. Maar, zo legde onderzoeker Dr. Kohel uit, geoefend worden kan alleen met games waarbij precieze bewegingen worden gemaakt. Van het zwiepen met een virtueel tennisracket wordt niemand een betere dokter.

    “The whole point about surgery is to execute small, finely controlled movements with your hands, and that is exactly what you get playing. But you don’t gain a lot from swinging an imaginary tennis racket.”

  1.   
    Capp's avatar

    En weer een + punt van de Game wereld 8)

  2.   
    TheDude's avatar

    Ach ja, dit geloof je zelf toch niet. Dat lompe gebeuk met een Wii Remote traint chirurgen… 😛

  3.   
    Kaassouffl3's avatar

    TheDude schreef, "Ach ja, dit geloof je zelf toch niet. Dat lompe gebeuk met een Wii Remote traint chirurgen… 😛 "

    fanboy reactie….

    Maar et kan wel helpen, maar niet heel erg veel lijkt mij.

  4.   
    TheDude's avatar

    Fanboy? Ik heb niks tegen de Wii, speel er bij kennissen graag mee. Alleen zo’n onderwerp/bericht als dit slaat natuurlijk nergens op. Alsof we allemaal excuses nodig hebben om het gamen te legitimeren. De Wii is leuk met al die beweging, maar natuurlijk onzin om te denken dat het zou helpen bij trainen van chirurgen.

  5.   
    theis's avatar

    straks zijn die chirurgen meer met de wii aan het spelen dan aan het opereren. 8)

  6.   
    JonsoN's avatar

    omg, , nou dan ga ik es kijken hoeveel mensen er meer per jaar sterver door chirurgen die trainen met de Wii, , 😕 dit geloof je toch niet… :S

  7.   
    gappower's avatar

    Dit gaat echt te ver! chirurgen en gamen 😕