Infinity Ward ‘overdonderd’ door PC-piraterij

Ontwikkelaar Infinity Ward, recent verantwoordelijk voor de topper Call of Duty 4: Modern Warfare, heeft laten weten dat ze werkelijk “overdonderd” zijn door het aantal mensen dat illegale games gebruikt. Een woordvoerder verklaarde op het FourZeroTwo-weblog:

  “…we pulled some disturbing numbers this past week about the amount of PC players currently playing multiplayer (which was fantastic). What wasn’t fantastic was the percentage of those numbers who were playing on stolen copies of the game on stolen / cracked CD keys of pirated copies (and that was only people playing online). It blows me away at the amount of people willing to steal games (or anything) simply because it’s not physical or it’s on the safety of the internet to do.”

De post had de pakkende headline: “They wonder why people don’t make PC games any more.

Call of Duty 4: Modern Warfare speelt zich af in het heden, waar je mag strijden in uiteenlopende gebieden als het Midden-Oosten, Oost-Europa, de Noord-Atlantische Oceaan en Londen. De terrorist Zakhaev is de leider van Four Horsemen of the Apocalypse, vier machtige terroristen die Rusland terug willen brengen naar de tijden van hun volksheld Stalin. Als gevolg hier van ontstaat er een grootschalige burgeroorlog. De Amerikanen starten hun tegenacties, maar ze worden door Zakhaev richting het Midden-Oosten gelokt. De Britse SAS doorziet de plannen van Zakhaev en ze informeren de Amerikanen direct. Zodoende vecht je met zowel de Britten als de Amerikanen tegen deze gevaarlijke terrorist.

Meer weten over Call of Duty 4: Modern Warfare? Check dan onze review.

Call of Duty 4: Modern Warfare is inmiddels verschenen voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  Rock-in's avatar

  Dan moeten ze op een andere manier geld zien te verdienenen aan games, want de prijzen van games stijgen alleen maar. En dat ligt niet alleen aan de piraterij.

 2.   
  Jarek's avatar

  jah maar dan nog
  waarom kopen mensen hem niet gewoon legaal

 3.   
  RinusReetRidder's avatar

  60-70 euri voor een game is ook echt idioot veel. Natuurlijk stijgen alle ontwikkelkosten ook, maar dan moeten ze inderdaad andere manieren vinden. Multiplayer only-games of MMO’s werken natuurlijk nog het beste. Maandelijks een vergoeding voor het spelen. Op den duur wel veel prijziger dan een gewone game, dus wat mij betreft ook geen ideale oplossing.

 4.   
  LXZ-76's avatar

  RinusReetRidder schreef, "60-70 euri voor een game is ook echt idioot veel. Natuurlijk stijgen alle ontwikkelkosten ook, maar dan moeten ze inderdaad andere manieren vinden. Multiplayer only-games of MMO’s werken natuurlijk nog het beste. Maandelijks een vergoeding voor het spelen. Op den duur wel veel prijziger dan een gewone game, dus wat mij betreft ook geen ideale oplossing."

  En pc game kost door gaans 50 euro, niet 60 of 70. Ik ben het echter wel met je eens dat software belachelijk duur is maar dat vind ik geen reden om een game te stelen, want dat is het.

  Misschien is voor infinity ward ingame reclame een goede oplossing.

 5.   
  Enhanced's avatar

  voor een pc game betaal je gewoon 50 euro, en soms 60, het is geen goede zaak dat de pc games naar de 60 euro gaan. Maar piraterij vind ik ook niet goed.

 6.   
  TheDude's avatar

  Owja, 50 euro…nee, dan is het een schijntje. ๐Ÿ˜› In-game reclame kan idd een oplossing zijn, het maakt mij niks uit welke merken je langs ziet komen. Nog realistischer ook als je wat echte merken tegen komt.

  Alleen moeten ze dan niet ineens in Empire: Total War allemaal Red Bull gaan zuipen ofzo. ๐Ÿ˜†

 7.   
  blackhawk1's avatar

  erg zielig om een game te stelen

 8.   
  Wesseltje1's avatar

  Echt triest dit. Als we zo doorgaan met z’n allen kunnen we straks niks meer downloaden of kopen. ๐Ÿ˜ฅ

 9.   
  Mrn.'s avatar

  Maar zeg eerlijk net of niemand van ons zo iets niet doet ๐Ÿ˜ณ , ik ben dan toch niet de enigste ๐Ÿ˜ฎ ?

 10.   
  blackhawk1's avatar

  marintje schreef, "Maar zeg eerlijk net of niemand van ons zo iets niet doet ๐Ÿ˜ณ , ik ben dan toch niet de enigste ๐Ÿ˜ฎ ?"

  ik doe het nooit want ik speel (bijna)geen games op de pc

 11.   
  mrxthereal's avatar

  Ik koop altijd mijn games voor de PC, anders help je zelf je eigen platform naar de klote.

 12.   
  Uchiha linkz's avatar

  ik vindt dat ze gelijk hebben games horen gekocht te worden ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜›

 13.   
  NL Godfather's avatar

  games horen gewoon gekocht te worden ๐Ÿ™„

 14.   
  GameAC's avatar

  Nou, waarom zijn ze verrast. Mensen stelen of kopieren liever games dan dat ze het kopen, zeker pc gamers.

 15.   
  Bello 2185's avatar

  Zo duur vind ik die spellen niet ik had CoD4 voor 45 en Pro Street voor 39. ๐Ÿ™‚

 16.   
  Neolite's avatar

  tja, wat wil je dan met prijzen die steeds hoger worden. Dus in-game advertenties zullen in de nabije toekomst waarschijnlijk ook steeds meer gebruikt worden.
  En over die prijzen, denk je nou echt dat ontwikkelaars zelf niet doorhebben dat het overgrote gedeelte 50-70 euro gewoon teveel vind. Maar wat moeten ze dan, Verlies draaien is ook geen optie. ๐Ÿ˜‰

 17.   
  Cyart's avatar

  ik koop liever games dan downloaden(weet niet eens waar)(wil ook niet weten)

 18.   
  Gerjann's avatar

  Downloaden gebeurt alleen maar omdat de spellen te duur kosten en de pc platform gaat niet alleen kapot door downloaden maar miss nog wel 10x zo meer door de ongelovelijk prijzen van hardware! Dat is miss nog wel het grootste probleem voor de pc platform!!

 19.   
  Sander's avatar

  ach, ik heb het spel dan wel legaal, maar speel voornamelijk op cracked servers. Vooral omdat het daar gewoon altijd redelijk druk is.

  Daarbij komt, dat ik meestal de game eerst download en dan in cod geval gewoon die ‘key’ koop. Als game uitgevers de game gewoon via het internet geschikbaar maken dan kan je tenminste hem gelijk downloaden. Voor de meeste mensen is downloaden sneller dan naar de winkel gaan en kopen. Ze kunnen ook alleen de key te koop aanbieden, voor een lager bedrag. Dan hebben ze niet de kosten van het drukken van de schijfjes en verliezen ze geen marge aan tussen handelaren.

 20.   
  R.andom H.ero's avatar

  Ik download games voor de singleplayer en koop een game voor de multiplayer.

 21.   
  Sander's avatar

  Ja klopt, want om nu 60 euro uit te geven voor 10-15 uurtjes gamen.. aan de andere kant.. dvd’s zijn ook rond de 12 euro voor 1-2 uur kijk plezier. Karten is 30 euro voor 2 heats… Dus ach.. Alles kost een hoop.

 22.   
  Bumshakalakabum's avatar

  marintje schreef, "Maar zeg eerlijk net of niemand van ons zo iets niet doet ๐Ÿ˜ณ , ik ben dan toch niet de enigste ๐Ÿ˜ฎ ?"

  Neeeje je bent niet de enige ๐Ÿ˜‰ Ik download alleen games waarvan mij de Singleplayer meer boeit dan de Multiplayer ๐Ÿ˜‰ en als het andersom is koop ik hem gewoon ๐Ÿ™‚

 23.   
  Rideo Mortem's avatar

  Voor alle duidelijkheid: gedownloade games mogen dan wel illegaal zijn, je steelt niets. Van dale zegt: steยทlen (overgankelijk werkwoord)
  1 (ook absoluut; stal, heeft gestolen) (iets) heimelijk wegnemen om zich wederrechtelijk toe te eigenen
  Met het downloaden neem je niets weg, kopieert het. Dus de term stelen is gewoon onjuist, en dat wordt niet ingezien (spijtig genoeg). Anyway, als ze de games nou eens de moeite waard maakten, tuurlijk CoD4 heeft sterke multiplayer maar ietwat korte sp. Een game als HL1 (en dan denk ik terug aan de goeie tijden:P) waar je (de eerste keer) toch al gauw zo’n 25-30 uur mee zoet was. Orange box is het geld ook waard – bijvoorbeeld. Maar de algemene trend is dat games vergankelijker worden. Hoe lang is D2 wel niet gespeeld en wordt nog gespeeld? Ik denk dat de aantallen die diablo haalt (en haalde) nog maar moeilijk geรซvenaard kunnen worden. Telkens als een nieuwe game uitkomt ‘moet men die hebben’. En daar heeft lang niet iedereen het geld voor, en dus steekt piraterij de kop op.

 24.   
  Mrn.'s avatar

  Sander schreef, "ach, ik heb het spel dan wel legaal, maar speel voornamelijk op cracked servers. Vooral omdat het daar gewoon altijd redelijk druk is.

  Daarbij komt, dat ik meestal de game eerst download en dan in cod geval gewoon die ‘key’ koop. Als game uitgevers de game gewoon via het internet geschikbaar maken dan kan je tenminste hem gelijk downloaden. Voor de meeste mensen is downloaden sneller dan naar de winkel gaan en kopen. Ze kunnen ook alleen de key te koop aanbieden, voor een lager bedrag. Dan hebben ze niet de kosten van het drukken van de schijfjes en verliezen ze geen marge aan tussen handelaren.

  "

  Dit vind ik juist een hele slimme opmerking ๐Ÿ˜‰ , dit zouden ze best wel kunnen doen!
  Moet je patent op vragen ๐Ÿ˜› .

 25.   
  Ruudjee's avatar

  Daar kijk ik รกbsoluut niet van op, echt niet. 60 euro voor een game betalen of een dagje downloaden.. die keus is vrij snel gemaakt.

 26.   
  Neolite's avatar

  Ruudjee schreef, "Daar kijk ik รกbsoluut niet van op, echt niet. 60 euro voor een game betalen of een dagje downloaden.. die keus is vrij snel gemaakt."

  en aangezien het internet steeds sneller en groter word, zal het alleen maar erger worden. ๐Ÿ˜‰

 27.   
  Xtremie's avatar

  ik heb wel eens flatout 2 gedownload maar die was nergens meer in een winkel in de buurt te vinden op de PC ๐Ÿ˜ณ