Crytek verdedigt hoge systeemeisen Crysis

Crysis is toch wel het mooiste plaatje van de gamesindustrie op dit moment, maar het is bij iedereen wel bekend dat de game hardware verslindt als zoete koek. De baas van ontwikkelaar Crytek, Cevat Yerli, verdedigde tijdens een interview de hoge systeemeisen. Hij is van mening dat ze een goede balans hebben gevonden tussen performance en systeemeisen:

    “I think an important distinction that many gamers overlooked was that we designed ‘medium’ settings to look and play great. Our ‘medium’ setting should run great on 70 percent of gaming PCs”.

    “The tendency for many PC gamers is to automatically whack graphics settings to the highest possible, but our ‘high’ settings are truly for high-end systems. ‘Very high’ settings are reserved for the most state of the art and upcoming PCs. I definitely think that we need to continue to educate gamers about our settings. As we’ve been saying all along, Crysis looks and runs great on medium and high settings on gaming rigs that are 2-3 years old”.

Yerli ging verder door toe te geven dat de toch wat tegenvallende verkoopcijfers in de Verenigde Staten wellicht deels te wijten zijn aan de systeemeisen, maar het is nog te vroeg om te zeggen of dit van invloed is op Crytek’s toekomstige benaderingen van technologie.

Crysis logo

Crysis is een first person shooter van de makers van Far Cry. De game speelt zich voornamelijk in de tropen af, waar jij en je team het op zullen moeten nemen tegen een alien invasie. De game kent ook enkele stedelijke en buitenaardse levels. Waar Far Cry een spel was waarin je in je eentje opereerde, heb je in Crysis een heel squad tot je beschikking en zal tactiek een veel grotere rol spelen. Daarnaast kun je je wapens en suit helemaal customizen met onder andere nieuwe onderdelen, en het schieten zal er ook echt door beïnvloed worden.

De game draait op de CryEngine 2 en levert adembenemend mooie beelden op. Crysis kent ongelooflijk veel details, maar laat daarnaast ook een realistische weergave van bewegende vegetatie, physics en doorbrekende zonnestralen zien.

Lees hier onze uitgebreide review.

Crysis is verschenen voor de PC.

  1.   
    Mextor's avatar

    Hij kan lullen wat hij wilt, maar op dit moment zijn ze ook te hoog. 😛

  2.   
    Faex's avatar

    Ja echt wel hij kan niet eens op mijn pc (( en ik heb een snelle pc)) 😕 😕 8) 8)

  3.   
    TheDude's avatar

    Op medium heb je gewoon een prachtige game al. Hij heeft groot gelijk, alle gamers denken zomaar alles blind op high of very high te gooien terwijl deze game juist nog veel potentieel heeft voor de toekomst. Misschien niet eens verkeerd gezien alle topgames van de afgelopen tijd. Heeft iedereen over een paar maanden pas tijd (en goede hardware) voor Crysis. 8)

  4.   
    Wesseltje1's avatar

    TheDude schreef, "Op medium heb je gewoon een prachtige game al. Hij heeft groot gelijk, alle gamers denken zomaar alles blind op high of very high te gooien terwijl deze game juist nog veel potentieel heeft voor de toekomst. Misschien niet eens verkeerd gezien alle topgames van de afgelopen tijd. Heeft iedereen over een paar maanden pas tijd (en goede hardware) voor Crysis. 8) "

    Amen.

  5.   
    Rideo Mortem's avatar

    TheDude schreef, "Op medium heb je gewoon een prachtige game al. Hij heeft groot gelijk, alle gamers denken zomaar alles blind op high of very high te gooien terwijl deze game juist nog veel potentieel heeft voor de toekomst. Misschien niet eens verkeerd gezien alle topgames van de afgelopen tijd. Heeft iedereen over een paar maanden pas tijd (en goede hardware) voor Crysis. 8) "

    Agree, ik vind het ook niet verkeerd als een game op deze manier voor ligt op de techniek. (kun je tzt nog s wat waardevols uit de budgetbak trekken ^^)

  6.   
    Neolite's avatar

    The dude, wat je zegt klopt wel alleen praat dat niet de extreem hoge systeemeisen van crysis goed.

  7.   
    Enhanced's avatar

    op low, medium en high ziet het er goed uit. Ik vind t best

  8.   
    Tom's avatar

    Rideo Mortem schreef, "

    ”TheDude” schreef, "Op medium heb je gewoon een prachtige game al. Hij heeft groot gelijk, alle gamers denken zomaar alles blind op high of very high te gooien terwijl deze game juist nog veel potentieel heeft voor de toekomst. Misschien niet eens verkeerd gezien alle topgames van de afgelopen tijd. Heeft iedereen over een paar maanden pas tijd (en goede hardware) voor Crysis. 8) "

    Agree, ik vind het ook niet verkeerd als een game op deze manier voor ligt op de techniek. (kun je tzt nog s wat waardevols uit de budgetbak trekken ^^)"

    Inderdaad, tegen de tijd dat bijna elke PC Crysis aankan, ligt ie ook nog eens voor een beter prijsje in de schappen. Twee vliegen in één klap, nietwaar?

  9.   
    Mick.W's avatar

    Enhanced schreef, "op low, medium en high ziet het er goed uit. Ik vind t best"

    Ja maar op low ziet het er niet uit, je kan niks kapot maken, je hebt geen zon enz.

    Ikzelf heb de demo op medium gespeeld met 1 ding op low (weet niet meer wat) en de physics op hgh (alles kapot!) + een lage framerate.

  10.   
    Gerjann's avatar

    Komt ook omdat de hardware voor pc zo ongelovelijk duur is..dat is ook een reden om een console te kopen vind ik!

  11.   
    Chielh's avatar

    Als je crysis op de allerlaagste stand moet spelen, dan heb je sowieso een trage pc. Het is een game die lang meegaat qua grafics en dat vind ik wel een goede tactiek gezien de releases van 2007. Ik heb m op 1680×1050 op high en enkele medium settings uitgespeeld en ben zeker van plan om in de toekomst weer uit de la te vissen om te zien hoe t er op very high uit zal zien mét natuulijk een vlotte framerate. En voor de mensen die de game nog niet hebben vanwege de torenhoge eisen is zeker de moeite waard om deze game in het achterhoofd te houden, ook al issie dan weer ‘verouderd’.

  12.   
    Kaassouffl3's avatar

    Tharduz schreef, "

    ”Rideo Mortem” schreef, "[quote=”TheDude”]Op medium heb je gewoon een prachtige game al. Hij heeft groot gelijk, alle gamers denken zomaar alles blind op high of very high te gooien terwijl deze game juist nog veel potentieel heeft voor de toekomst. Misschien niet eens verkeerd gezien alle topgames van de afgelopen tijd. Heeft iedereen over een paar maanden pas tijd (en goede hardware) voor Crysis. 8) "

    Agree, ik vind het ook niet verkeerd als een game op deze manier voor ligt op de techniek. (kun je tzt nog s wat waardevols uit de budgetbak trekken ^^)"

    Inderdaad, tegen de tijd dat bijna elke PC Crysis aankan, ligt ie ook nog eens voor een beter prijsje in de schappen. Twee vliegen in één klap, nietwaar?[/quote]

    Maar met die medium eisen,ziet et er wel goed uit! maar dan heeft het gewoon nix extras op alle andere games.

  13.   
    Gerjann's avatar

    Op low ziet crysis erg egt niet uit hoor! Vreselijk dan zien andere games er op low beter uit maar Crysis cker niet!

  14.   
    Ruudjee's avatar

    Ach voor elk standpunt zijn wel een paar zinnige argumenten voor en tegen te bedenken.

    Natuurlijk wil iedereen hem zo hoog mogelijk spelen. En natuurlijk voel je je genaaid als je nog geen jaar geleden een nieuwe PC hebt gekocht en die bij deze game alweer verouderd blijkt te zijn. Nog veel erger is het natuurlijk als je dènkt net een monster PC gekocht te hebben, die hem blijkbaar ook met de hakken over de sloot maar nèt op high aankan. Ga maar ‘ns na; al die tijd dat je op de game hebt zitten wachten, en dus waarschijnlijk trailertjes hebt zitten kijken had je zoiets van; Wauw! Dat wordt zo vet straks!.. dan valt het vanzelfsprekend vies tegen. Al die tijd een grafisch wondertje gezien hebben, en dan als het eindelijk zo ver is, niet meer dan ‘standaard goeie graphics’ te zien krijgen.
    Maar wanneer je deze supergraphics wat ‘dimt’ (dus laten we zeggen Medium), realiseren niet veel mensen zich dat er nog stééds een pareltje van een game overblijft. Die nanosuit, physics, omgevingsdetail etc. zien er op medium óók geweldig uit! Véél games van dit moment vallen daarbij zelfs wat in het niet. Dit is echt wat veel mensen over het hoofd zien.

    Ik kan me, spijtig genoeg voor het Crysis team, èigenlijk beter vinden in de mensen die de systeemeisen te hóóg vinden dan andersom. Hoewel ik hen ook groot gelijk geef.. Want straks als meer mensen zo’n High End Monster hebben, zullen velen waarschijnlijk óók Crysis een keertje uit de schappen trekken.

  15.   
    NL Godfather's avatar

    op high ziet die er echt heel mooi uit, maar op low ziet t er ook al heel mooi uit 😉

  16.   
    Nuckey's avatar

    Ik speel Crysis op een Nvidia GeForce 8600 GTS en het wordt Medium aanbevolen.
    Ik heb opzich ook best een beetje moeite met de hoge systeem eisen.

  17.   
    Alias's avatar

    dat de systeemeisen nu te hoog zijn vind ik helemaal niet erg want als je straks alles op very high kan spelen heb je nog steeds een prachtige game 😉

  18.   
    TotalPicnic's avatar

    mijn pc was (toen ik hem kocht) niet goedkoop.
    val ik dan nu al, zo snel onder de 70 procent?XD

  19.   
    GraveDevil's avatar

    Ik snap niet dat iedereen er zon probleem om maakt. Gamekings heeft de helft van de tijd lope zeiken over de systeem eisen, en de 2 pagina’s review in de pu was 1 pagina over de systeemeisen. Neem genoegen met wat je hebt! Ik heb het eerste level gespeel met alles op low en een resolutie van 800×600. Clive Barker’s Jericho zag er stukker beter uit, maar ik had niet zoiets van: Fack wat ziet het er kut uit. Kzette hem later op de hoogste resolutie en toen zag het er stukker beter uit. Toen vond ik het al gaaf. Toen ik nog weer een leveltje alter wilde weten hoe het er op meduim uitzich, had uik hem daar op gehouden. Ik heb geen moment gedacht dat het er slecht uitzag. Het viel wel tegen na al die gave trailers, maar trailers maken laten ze altijd zien als ie op het mooist is lijkt mij… Kheb hem inmiddels uitgespeeld en ga zo kijke of mn pc het trekt met een paar settings op high, en om nou te zegge dat ik een monster pc heb? Nee.. niet egt (1.5gb RAM, pentuim 4 3.06 ghz en een GeForce 8800-GTS 512mb)..