Staking TV-schrijvers helpt de gamesindustrie mogelijk

Heroes eindigt vroegtijdig, 24 deel 7 is voor onbepaalde tijd uitgesteld en Jay Leno moet binnenkort zijn eigen grappen bedenken: de staking van de WGA heeft TV-land in de Verenigde Staten grotendeels lamgelegd. En wie profiteert hier mogelijk van? De gamesindustrie.

Consumenten zullen vermaak blijven zoeken en als ze dat niet op TV vinden, dan schakelen ze hun consoles en PC’s wel in, zo is de gedachte. Games hebben echter ook scripts nodig, maar dat is geen probleem: de meeste schrijvers voor games zijn namelijk niet lid van een bond die ze hierbij kunnen beletten. Verder verbiedt de staking niet het schrijven van scripts en/of dialogen voor games en dus is er momenteel veel meer schrijverstalent te vinden voor gamemakers.

De NPD Group, die de cijfers voor de gamesindustrie bijhoudt, heeft afgelopen november een flinke stijging gezien: 62% meer games werden verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Het totaal voor alle gamingsoft- en hardware zat op 52% meer. Of dit überhaupt met de staking te maken heeft, of met het goed op gang komen van bijvoorbeeld de PS3 en Wii is niet bekend, maar het klinkt aannemelijk dat de staking voor een deel verantwoordelijk is.

  1.   
    Rideo Mortem's avatar

    klinkt een beetje als slap geneuzel, ik denk niet dat die staking zo lang duurt dat we een dergelijke verschuiving in vrijetijdsbesteding zullen zien (lees: er is toch nog wel genoeg crap op tv om de massa te vermaken)

  2.   
    LXZ-76's avatar

    Rideo, ik ben het volledig met je eens. Maar ik had gehoord dat die staking al bijna over was, heb ik dat verkeerd gehoord of niet?

  3.   
    r_AW's avatar

    Rideo Mortem schreef, "klinkt een beetje als slap geneuzel, ik denk niet dat die staking zo lang duurt dat we een dergelijke verschuiving in vrijetijdsbesteding zullen zien (lees: er is toch nog wel genoeg crap op tv om de massa te vermaken)"

    Agree! 8)

  4.   
    Neolite's avatar

    zijn we alleen afhankelijk van die serie’s ik bedoel er zijn toch genoeg dingen die ze kunnen herhalen. 😉

  5.   
    Pimkingetje's avatar

    Dus……………………….dat boeit me eigenlijk niet veel! Hoeveel er word verkocht, altijd komen games uit, goede of slechte! 🙁