2008 Fast Forward: Phoenix Wright: Ace Attorney: Trials and Tribulations

Phoenix Wright is net een eigenzinnige soapserie: niet iedereen kan zich in de unieke humor vinden en weinig mensen zullen zich bekommeren om het lot van de vele excentrieke personages, maar de mensen die al sinds deel één de avonturen van Phoenix volgen zullen zeker uitkijken naar de derde, en laatste, episode van het verhaal van deze advocaat.

Law and Order op zijn Japans
Voor mensen die nog nooit van Phoenix Wright: Ace Attorney hebben gehoord: het is een soort van interactieve boekenreeks. Je volgt Phoenix Wright, een advocaat, en helpt hem onmogelijke rechtszaken te winnen. De grootste kracht van deze reeks is waarschijnlijk ook het grootste struikelblok voor veel gamers: je moet constant lezen. Grote hoeveelheden tekst zullen over het bovenste schermpje van de DS glijden. Dat lijkt misschien saai, maar het tegendeel is waar! Het is leuk geschreven, met slimme humor en aparte stereotypen te over. Animé tekeningen van de personages die aan het woord zijn ondersteunen de tekst, samen met sfeervolle muziek die de game meerwaarde geeft boven een boek. Het ‘spelen’ in het spel doe je tijdens rechtszaken en het vergaren van bewijs. Bij de rechtszaken moet je informatie uit getuigen persen en hun leugens blootleggen door bewijs te presenteren waaruit blijkt dat hun verhaal niet klopt. Dat is soms lastig, want de gestoorde vraagstukken die Phoenix Wright je presenteert vereisen zeker wat denkwerk om op te kunnen lossen. Bij het vergaren van bewijs komt een stukje ‘point & click’ kijken. Je onderzoekt de plaats van het misdrijf en ondervraagt mensen op zoek naar bewijs dat je in de rechtzaal kan presenteren.

Fanservice
We zijn ondertussen bij deel drie aanbeland en er is opvallend weinig veranderd sinds de laatste keer dat we Phoenix in actie zagen. Daar is in dit geval niets mis mee: fans willen ook meer van hetzelfde. Meer personages, langere rechtszaken en de uiteindelijke oplossing voor het mysterie dat Phoenix sinds het begin van zijn carrière als advocaat achtervolgt. En dat zullen ze krijgen ook! In Phoenix Wright: Trials and Tribulations zijn er weer vijf rechtszaken. De grote twist van T&T is de link met het verleden: twee rechtszaken spelen zich in het verleden af en de laatste rechtszaak gaat voornamelijk over het oplossen van mysteries uit het verleden. In de rechtszaken die zich in het verleden afspelen speel je zelfs met Mia, de rondborstige mentor van Phoenix.

Na de lichte teleurstelling van fans in deel twee, dat beduidend minder grappig was dan deel één, is de grote vraag of deel drie de verwachtingen wel waarmaakt. Na een paar uurtjes te hebben gezeten met de importversie kunnen we je vertellen: dit is Phoenix Wright zoals fans het willen. De game gaat qua sfeer meer in de richting van deel één, heeft een goed gebalanceerde moeilijkheidsgraad en de humor is weer als vanouds. Wel valt op dat dit deel nòg moeilijker is om te begrijpen voor beginners dan deel twee, dat al snel ingewikkeld werd.

Voor mensen die al langer verslaafd zijn aan de Ace Attorney games lijkt deel drie de game te worden waar ze op gewacht hebben: geen vernieuwing, maar wel extra veel fanservice. Ik raad beginnende advocaten ten zeerste aan om de eerdere avonturen van Phoenix te verkennen, zodat je als doorgewinterde advocaat kunt beginnen aan het laatste deel van het Phoenix Wright saga.

Phoenix Wright: Ace Attorney: Trials and Tribulations zal in het eerste kwartaal van 2008 verschijnen voor de Nintendo DS.

  1.   
    Pimkingetje's avatar

    Screenshots zeggen weinig wat voor game het is ( kan me worst wezen, hebgeen DS!)

  2.   
    RinusReetRidder's avatar

    pimkingetje schreef, "Screenshots zeggen weinig wat voor game het is ( kan me worst wezen, hebgeen DS!)"

    Misschien een gek idee, maar probeer anders eens wat te lezen van de preview. 😛 Heb de 1e Phoenix Wright met plezier gespeeld, maar daarna weinig mee gedaan. Wellicht eens op pakken weer met dit nieuwe deel. 🙂

  3.   
    Tollos's avatar

    niks voor mij

  4.   
    Carmen07's avatar

    Love it or hate it, dat is het met PW vooral volgens mij.

  5.   
    Kaassouffl3's avatar

    ”Carmen07″ schreef, "Love it or hate it, dat is het met PW vooral volgens mij."

    ‘nd i hate it:p

  6.   
    ChielB's avatar

    Het is inderdaad een hele uitgesproken game en een serie die niet zomaar op een enorme Europese fanbase kan rekenen, al zijn de verkopen nooit echt heel slecht geweest.

  7.   
    Tom's avatar

    Ik heb me ruim 10 uur vermaakt met Justice For All en ik heb werkelijk geen enkel moment ook nog maar een greintje verveling gevoeld. Je kunt soms echt lachen om de doordachte grappen maar het blijft toch telkens weer bloeden en zweten in die rechtkamer. Hoewel het als een onschuldig advocatenspelletje gepresenteerd werd, heb ik opgevat als een bijna episch en volledig spel.

  8.   
    pokemonfreakje's avatar

    lol man fun

  9.   
    stormtrooper's avatar

    mischien leuk voor mijn zusjes(7) maar echt helemaal niks voor mij

  10.   
    Menno Schellekens's avatar

    stormtrooper schreef, "mischien leuk voor mijn zusjes(7) maar echt helemaal niks voor mij"

    Dit is een redelijk hoog niveau hoor, vergis je niet!