Mass Effect sequel op komst?

Het lijkt erop dat men momenteel werkt aan het vervolg op Mass Effect. Afgelopen week werd er een nieuw boek aangekondigd, te weten Mass Effect: Ascension. Dit is het tweede deel in de Mass Effect boekenserie, die zich afspeelt in de tijd tussen de eerste Mass Effect en de mogelijke sequel. Momenteel gaat het gerucht rond dat Mass Effect naar de PlayStation 3 gaat, terwijl er tot dusver werd geroepen dat het om een Xbox 360-exclusive gaat. Ontwikkelaar BioWare is aan zet, het is immers slechts wachten op de aankondiging van de tweede Mass Effect.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille doe je een schokkende ontdekking, dat tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Lees hier onze review.

Mass Effect is op 23 november verschenen voor de Xbox 360.

 1.   
  Ment@l's avatar

  Yeah!! Mass effect na ps3!!!! ๐Ÿ˜ฎ ,
  als de geruchten waar zijn ๐Ÿ˜€

 2.   
  Gold_Thunder's avatar

  Lijkt me duidelijk. Een groter open eind dan in mass effect kun je niet hebben! Ik kan haast
  niet wachten man.

 3.   
  Kaassouffl3's avatar

  Ik gaa eerst deel 1 maar is spelen xD

 4.   
  Lasso's avatar

  Gold_Thunder schreef, "Lijkt me duidelijk. Een groter open eind dan in mass effect kun je niet hebben! Ik kan haast
  niet wachten man."

  Exact. Zou niet meer dan logisch zijn.

 5.   
  mrxthereal's avatar

  Was het niet allang bekend dat het een triologie zou worden?

 6.   
  Neolite's avatar

  mrxthereal schreef, "Was het niet allang bekend dat het een triologie zou worden?"

  ja maar het lijkt er nu op dat ze er aan werken. ๐Ÿ˜‰

 7.   
  Spook's avatar

  Deel 1 was geniaal! Deel 2 word helemaal masterlijk, alleen hopen dat het gerucht van dat ie naar de PS3 gaat niet waar is. Anders kan ik mijn maat niet meer pesten ๐Ÿ˜‰