PSP-verkoop verdubbeld in Japan

De PSP doet het lekker in het Land van de Rijzende Zon. De afgelopen tijd nam het aantal verkochte units al toe, afgelopen week is de verkoop zelfs verdubbeld. Een kleine 185.000 stuks werden er vorige week verkocht, waar natuurlijk de verkoop in de EU en de VS nog bij komt. De week ervoor was dit ‘slechts’ 91.000. De PSP heeft slechts drie games van de 50 best verkochte spellen afgelopen week. Helaas voor Sony doet de concurrent, de Nintendo DS, het een stuk beter met een verkoop van ruim 222.000 stuks. Deze had 28 games in die ‘top 50’, wat duidt op de populariteit van deze tweeschermige handheld.

Het aantal verkochte Wii’s ligt lager dan het aantal verkochte PSP’s, namelijk op 170.000 units. De PS3 doet het redelijk met 64.000 stuks, terwijl de ‘dode’ PS2 nog ruim tienduizend keer over de toonbank gaat. De Xbox 360 heeft zijn draai nog steeds niet gevonden in Japan, het schamele aantal verkochte units (8500) zegt genoeg.

 1.   
  gamer07nl's avatar

  Het gaat hier toch om een PSP en niet om een DS zoals op het plaatje?? 🙂

 2.   
  Diede's avatar

  De Nintendo DS is nog steeds de meestverkopende handheld zoals je kan lezen, hoewel het opmerkelijk is dat de PSP-verkoop verdubbeld is. Het is echter een ‘update’ van de charts, zodat jullie weten hoe de zaken ervoor staan. Omdat de DS nog steeds bovenaan staat hebben we voor dat plaatje gekozen 😉

 3.   
  Pimkingetje's avatar

  Best veel voor een handheld 8)

 4.   
  Kaassouffl3's avatar

  pimkingetje schreef, "Best veel voor een handheld 8) "

  Handhelds verkopen meestal meer dan consoles or.. ( de DS teminste)

 5.   
  Leon 2.0's avatar

  xbox360 minder vaak verkocht dan de ps 2 😮

 6.   
  Lashrom's avatar

  Japanners zijn niet geinterresseert in Microsoft.. XBOX 360 is saai en minder origineel ! Maar aan de andere kant is ie wel goed bezig met de games.

 7.   
  Neolite's avatar

  Lashrom schreef, "Japanners zijn niet geinterresseert in Microsoft.. XBOX 360 is saai en minder origineel ! Maar aan de andere kant is ie wel goed bezig met de games. "

  het ligt toch veel aan de voorliefde voor nintendo en sony in japan 😉

 8.   
  Eggie124's avatar

  jah en toch de ps3 doet in japan echt niet wat de ps2 wel deed hoor.. de 360 komt met veel betere games! die word steeds beter.. als de jappaners gaan zien dat er games zijn waar hun voor warmlopen komt de 360 daar ook wel.. hoewel de ps3 ook niet echt super gaat.. daar zijn duidelijk niet de games voor wat met de ps2 juist een succes was DE VELE GOEDE GAMES.. het kan nog alle kanten op