Analist: Mass Effect moet wel naar de PS3 komen

De beruchte analist Michael Pachter heeft onlangs weer van zich laten horen tijdens een tv-interview. Hij gaf aan dat games van BioWare wel multiplatform moeten worden als Electronic Arts ooit nog iets van de 300 miljoen pond kostende overname terug wil verdienen. Op de vraag of Pachter dacht dat Mass Effect 2 ook voor de PlayStation 3 zal verschijnen, antwoordde hij:

  “It has to. I wouldn’t be surprised if Mass Effect 1 came to PS3. If these guys can manage to port the game over I would think they’d do so.”

Natuurlijk betekent dit nog zeker niet dat het zal gebeuren, maar een paar maanden geleden was er al een gesprek met Dr. Greg Zeschuk, de mede-oprichter en president van BioWare. Zeschuk kon toen nog niet met zekerheid zeggen of de geplande Mass Effect trilogie volledig Xbox 360-exclusief zou blijven, terwijl dit gesprek nog ruim voor de overname door EA plaats vond.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille doe je een schokkende ontdekking, dat tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Lees hier onze review.

Mass Effect is op 23 november verschenen voor de Xbox 360.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  I wouldn’t be surprised if Mass Effect 1 came to PS3.

  Mass Effect 1?? Dat zou betekenen dat ze al met een vervolg bezig zijn ๐Ÿ˜† Cool!!

 2.   
  ChielB's avatar

  …of de geplande Mass Effect trilogie…

  Het was al vrij duidelijk dat het niet bij 1 game zou blijven… ๐Ÿ˜‰

 3.   
  SuperNova's avatar

  Dat hoop ik ook ๐Ÿ™‚

 4.   
  Ment@l's avatar

  jauw cool wil m egt voor ps3 hebbe ๐Ÿ˜ฎ

 5.   
  Kaassouffl3's avatar

  ps3 is gewoon jaloers op alle coole 360 titels;)

 6.   
  SuperNova's avatar

  ”kaassouffl3″ schreef, "ps3 is gewoon jaloers op alle coole 360 titels;)"

  Xbox 360/Microsoft is te zelfingenomen om het succes van de PS3 te erkennen ๐Ÿ˜‰

 7.   
  SuperNova's avatar

  “dubelpost” gelieve dit bericht te verwijderen ๐Ÿ˜›

 8.   
  mrxthereal's avatar

  Er zijn tog ook veel geruchtendat Mass Effect 1 naar de PC komt, weet iemand hoeveel daar van waar is want het zou me ongelooflijk blij maken, damn wat is dat een supervette game

 9.   
  GameAC's avatar

  Zelfs al gebeurd het, EA kan geen games naar de PS3 porten (Orange Box) vanout de DirectX omgeving

 10.   
  Neolite's avatar

  het ene moment beweren ze nog keihard dat mass effect 360 only blijft en nu gaat ie mischien in een keer multiplatform ๐Ÿ˜•

 11.   
  Neolite's avatar

  de rechten van mass effect liggen bij MS dus no way dat ie naar de ps3 komt ๐Ÿ˜‰