Nieuwe details Mario Kart Wii bekend gemaakt

Mario Kart Wii wordt één van de veelbelovende Wii-titels van het nieuwe jaar. Naast de eerdere onthulling dat er ook motoren in de game speelbaar zijn, bleef het aantal onthullingen omtrent deze game erg beperkt. Het Amerikaanse magazine Nintendo Power heeft echter wat nieuwe details gepubliceerd.

De game zal zestien nieuwe circuits bevatten en nog een aantal onbekende nieuwe wapens. Zoals bekend kunnen we met maximaal twaalf spelers online spelen, waarbij Nintendo Power toevoegt dat er traditionele power-ups te vinden zijn zoals de Koopa-schilden, paddestoelen voor een extra boost en de beruchte bliksem om je tegenstanders te verkleinen.

Verder zullen er diverse stunts mogelijk zijn, zoals het maken van een wheelie met je motor, waarmee je een handig voordeel kunt krijgen. Wat dit precies zal zijn, is nog niet bekend. Het is ook nog onzeker of we naast de zestien nieuwe circuits nog enkele aangepaste, oude banen kunnen verwachten. Ten slotte blijft het onduidelijk of Mario Kart Wii gebundeld verkocht zal worden met een stuurwiel.

Mario Kart Wii beschikt over alles wat je van een Mario Kart-titel verwacht; veel kleurige figuurtjes uit het Mario-universum, een aantal knotsgekke banen met dito mogelijkheden om af te snijden en elkaar van de sokken te rijden en natuurlijk erg veel power-ups. Nieuw aan dit deel is dat het online te spelen is via de Nintendo Wi-Fi Connection.

Mario Kart Wii zal in het tweede kwartaal van 2008 uitgebracht worden.

  1.   
    )GN(-Erik's avatar

    Ik vermaak me ook nog met de nintendo 64 versie maar deze lijkt me ook wel grappig voor de mensen met een Wii 😉 Ik dus nie

  2.   
    TheDude's avatar

    Klinkt weer goed, al weet ik niet of zo’n stuurwiel echt praktisch is voor een Wii game.

  3.   
    Kaassouffl3's avatar

    Lijkt me echt heel leuk! hopelijk is het dit keer wel wat moeilijker.

  4.   
    ChielB's avatar

    Dat hangt toch ook van je vrienden af waar je tegen rijdt? 😉

  5.   
    Fawaka-W's avatar

    MK op de DS was fokkin moeilijk (online) werd altijd verot geknalt als k 1ste stond.

  6.   
    [sgt]StickyGranate's avatar

    wieriemaster schreef, "MK op de DS was fokkin moeilijk (online) werd altijd verot geknalt als k 1ste stond."

    nogal logisch die mensen gebruiken alleen cheats 😳