Mass Effect 1 miljoen keer verkocht; teller Halo 3 staat op 5 miljoen

Er was veel hype voor Mass Effect en dat heeft zich zeker vertaald naar verkoopcijfers. Deze RPG, die 3 weken geleden exclusief voor de Xbox 360 verscheen, is al meer dan 1 miljoen keer over de toonbank gevlogen, aldus Microsoft. Halo 3 blijft van de schappen vliegen: hij verscheen op 26 September en is ondertussen 5 miljoen keer verkocht.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille doe je een schokkende ontdekking, dat tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Mass Effect is op 23 november verschenen voor de Xbox 360.

Lees hier onze review.

 1.   
  Gold_Thunder's avatar

  En terecht, deze game is minstens 10x zo goed als Halo 3. Het verdient de aandacht.

 2.   
  Jostii's avatar

  woow een miljoen keer is veel heeft microsoft wel nodig goeie publicitie na al dat gezeik met die
  red ring of death kunnen ze wel een opkikker gebruiken. nice ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜›

 3.   
  Kaassouffl3's avatar

  Ik houd et bij halo. Vind dit spel toch eigenlijk niet zo heel goed.Maartoch mooie cijfers!

 4.   
  delta62's avatar

  Halo 3 wordt gewoon de best verkochte game ooit ๐Ÿ˜€