No More Heroes wordt minder bloederig in Europa

No More Heroes is een vrij aparte game met een typisch Japans karakter. Niet lang geleden werd de releasedatum van de game iets concreter gemaakt, want de game zal in februari 2008 gaan verschijnen. Vandaag duikt echter het bericht op dat de game in een behoorlijk aangepaste vorm in Europa zal verschijnen. Waar de Amerikaanse versie over onvervalste onthoofdingen en rijkelijk vloeiend bloed beschikt, daar zal de Europese versie een stuk milder zijn en zullen dode tegenstanders bijvoorbeeld in zwarte as veranderen. Dit is overigens ook het geval met de Japanse versie.

Kunnen we in Europa niet zo goed tegen bloed, of denkt ontwikkelaar Grasshopper dat het ons puur om de gameplay gaat en dat Amerikaanse gamers per se de behoefte hebben aan extra veel gore in hun games?

In No More Heroes speel je als Travis Touchdown, een gewone jongen die fan is van anime en in het fictieve stadje Santa Destroy woont. Als je op een dag in het bezit komt van een soort lichtzwaard, beland je ineens onderaan de lijst van een grote organisatie van huurmoordenaars. Om jezelf te bewijzen zal je het op moeten nemen tegen de 10 beste mede-huurmoordenaars, elk met een eigen verhaal en achtergrond.

De game zal verschijnen op de Wii, maar de meeste aanvallen zullen waarschijnlijk toch met de knoppen gebeuren. Wel zal af en toe de remote van pas moeten komen om met je zwaard in de lucht te zwaaien. Dit allemaal in een typisch Japanse anime-stijl en in een free-roaming wereld, wat garant staat voor actie!

No More Heroes verschijnt in februari voor de Wii.

  1.   
    Kaassouffl3's avatar

    Discriminatie :P:P

  2.   
    Remmie!'s avatar

    jammer.. dat was juist leuk en het is zo surrealistisch :

  3.   
    arie de beuker's avatar

    word zeker een trend… games censureren ๐Ÿ™

  4.   
    Justdoit's avatar

    Jack Thompson weer bezig zeker :’)?

  5.   
    Cirdan's avatar

    Ze willen het beste hebben voor de jeugd.. right ๐Ÿ˜›

  6.   
    VanishNL's avatar

    ik heb dan geen wii maar ik vind het wel jammer voor de wii bezitters als ze dat doen ๐Ÿ™
    het slat ook gwn nergens op dat ze dat doen ๐Ÿ‘ฟ

  7.   
    N360Gamer's avatar

    In Amerika worden de agressieve games eerder levensecht nagespeeld door een of andere randdebielen. Je kan ons beter de bloederige versie geven, wij Europeanen weten er tenminste mee om te gaan ๐Ÿ˜›