Vervolg op Uncharted: Drake’s Fortune zeer waarschijnlijk

De game ligt pas een paar uurtjes in de winkelrekken, maar alles lijkt er op dat Uncharted: Drake’s Fortune een van de betere PS3-titels tot dusver zal worden, getuige ook onze lovende review.

Ontwikkelaar Naughty Dog heeft er ook nooit een geheim van gemaakt dat ze de wereld van Uncharted heel graag verder wil uitbreiden. Co-president Evan Wells gaf op het ThreeSpeech blog aan dat een vervolg steeds concreter wordt:

    “We developed Uncharted as a franchise. The pulp action/adventure genre lends itself perfectly to serialisation and continued episodes, which is one of the reasons we were attracted to it.”

Wells gaf aan dat ze momenteel brainstormen over het volgende project. Ook een nieuwe Jak & Daxter game gebaseerd op de krachtige engine van Uncharted behoort tot de mogelijkheden. In elk geval komt er een nieuw Uncharted-avontuur, alleen wanneer ze hiermee gaan beginnen is nog even de vraag.

In Uncharted: Drake’s Fortune speel je de rol van Nathan Drake. Nathan denkt dat hij een afstammeling is van de grote avonturier Sir Francis Drake en hij gelooft dat Sir Francis vroeger ergens een grote schat heeft verborgen. Dit alles leidt tot een ongekend avontuur op een eiland in de Stille Oceaan. Binnen de kortste keren wordt Nathan achterna gezeten door huurlingen en moet hij met veel minder man- en vuurkracht zien te overleven en ook nog de geheimen van het eiland en zijn mogelijke voorouder proberen te ontrafelen.

Prachtige graphics, een zeer gedetailleerde spelwereld zonder laadtijden en veel sensatie vormen de basis voor een unieke ervaring. Uncharted: Drake’s Fortune kan dan ook gezien worden als een combinatie van Prince of Persia, Indiana Jones, Pirates of the Caribbean en eigenlijk vrijwel alle andere games die vol spanning en avontuur zitten.

Wil je meer weten over deze game? Check dan ook eens onze uitgebreide review!

Uncharted: Drake’s Fortune is vandaag verschenen voor de PlayStation 3.

  1.   
    TheDude's avatar

    Wat een briljante game, heerlijk! Van mij mogen ze nog wel zo’n vet avontuur maken. 8)