Blizzard: console-versie World of Warcraft niet aan de orde

Het blijft een gerucht/wens/droom/angst (doorhalen wat voor jou van toepassing is) dat steeds weer blijft opduiken: een mogelijke console-versie van World of Warcraft. Zeker toen Microsoft eerder dit jaar ontwikkelaars vrij spel gaf om de harde schijf van de Xbox 360 te gebruiken voor MMO’s.

Toen drukte Blizzard de geruchten al de kop in en vandaag gebeurt alles nog een keer opnieuw. Door het samengaan van Activision en Blizzard werd er al snel gespeculeerd over de komst van een console-versie van World of Warcraft. Blizzard liet echter direct weten dat hun focus bij de PC ligt.

World of Warcraft is een MMORPG is het welbekende Warcraft universum, waar vooralsnog alleen RTS in werd gespeeld. Maar nu kun je dus ook met zijn allen tegelijk gaan Roleplayen, monsters verslaan en quests uitvoeren. Je kunt spelen als onder andere een Mens, Orc, Elf, Trol, Dwerg of een Ondode en dan ook nog eens in een Warrior, Mage, Druid, Rogue, Priest, Hunter of één van de andere klassen. Er is een gigantische wereld met supergrote steden om te verkennen en een verrassend plot om te ontrafelen. Vier jaar na de gebeurtenissen in Warcraft III: Reign of Chaos beginnen de volkeren zich in Azeroth weer een beetje te herstellen, ze beginnen weer steden te bouwen en legers te maken. Er staat ook een nieuwe donkere vorst op om de wereld in gevaar te brengen, en wie moet dat voorkomen? Niet alleen jij, maar ook duizenden andere spelers die op dat moment online zijn. Je kunt in groepjes reizen en tegen veel verschillende monsters vechten en er is genoeg anders te doen zoals voorwerpen verzamelen, maken en verkopen.

World of Warcraft is in februari 2005 uitgekomen op de PC en begin dit jaar verscheen de uitbreiding The Burning Crusade. Volgend jaar zal nog de uitbreiding Wrath of the Lich King uitgebracht worden.

 1.   
  Rideo Mortem's avatar

  blizz blijft tenminste trouw aan zijn roots!

 2.   
  Ruudjee's avatar

  Was te verwachten.

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  dit is al zo lang steeds ontkent ik word een beetje gek van dit gerucht die steeds weer opdijkt maar niet waar is

 4.   
  Sacul's avatar

  Mooi zo, lekker PC exclusive blijven. Heb daar net zo’n hekel aan als het alleen voor de console is 🙄

 5.   
  bubelss's avatar

  omg wow naar een console een drama duzz niet aan beginne blizzard 😛 word togh nix mooi voor de pc houden ( voor mij hoeft het daar ook niet op :P)

 6.   
  Kaassouffl3's avatar

  Lijkt me ook niet echt lekker om te spelen. Als je em dan wilt. Dan de pc versie!