De Vii, goed alternatief voor de Chinese kerstdagen?

Een paar maanden geleden hoorden we al enkele geruchten over een mogelijke Wii-ripp-off: de Vii. Deze Chinese na-aper van de Wii zou hét alternatief kunnen worden indien sommigen Chinezen geen ‘echte’ Wii meer kunnen vinden. Nu de Vii echt in massaproductie is, moeten we ons toch echt eens afvragen: Is dit echt geduchte concurrentie voor Nintendo? Insiders van LetVGO, producent van de Vii, vertelde meer.

Meneer James Wong, de ‘Miyamoto’ van de Vii, beweert dat de Vii werkelijk concurrentie kan betekenen voor Wii. Volgens de goede man zelf zouden de WiiMote en de ViiMote exacte kopieën van elkaar zijn en zou je alleen na lang kijken, de verschillen zien. Lichtelijke nonsens natuurlijk, zowel de console als de controller van de Vii zijn op het eerste ogenblik al herkenbaar als een goedkope ripp-off Wii.

De Vii zou natuurlijk geen kopie zijn, als ook de games niet gekopieëerd worden. De Vii is dus daadwerkelijk wél een kopie: we zagan namelijk eerder al goedkope varianten van Cooking Mama en diverse Wii Sports en Wii Play activiteiten. Nintendo zelf meldde vandaag dat de Vii ‘niks met hun van doen heeft’.

De reclamecampagne rond de Vii (in het Chinees) kun je hier bekijken.

  1.   
    BartG's avatar

    omg.. wat een stelletje losers.. 😆
    nu nog de ps3 en de xbox360 kopieën! 😆

  2.   
    LXZ-76's avatar

    BartG schreef, "omg.. wat een stelletje losers.. 😆
    nu nog de ps3 en de xbox360 kopieën! 😆 "

    tsja dit is gewoonte daar, Ze hebben zelfs dingen zoals iphone en ipod na ge-aapt. En de Chinese wetgeving doet er nix tegen.

  3.   
    GameAC's avatar

    Grappig, maar diep en diep triest. Nintendo moet actie ondernemen, een bedrijf moet beginnen met het aanklagen van die losers.

  4.   
    LXZ-76's avatar

    GameAC schreef, "Grappig, maar diep en diep triest. Nintendo moet actie ondernemen, een bedrijf moet beginnen met het aanklagen van die losers."

    Dat zeg ik net in mijn post dat kunnen ze niet. Dit is niet illegaal in China.

  5.   
    Tom's avatar

    LXZ-76″][quote=”BartG schreef, "omg.. wat een stelletje losers.. 😆
    nu nog de ps3 en de xbox360 kopieën! 😆 "

    tsja dit is gewoonte daar, Ze hebben zelfs dingen zoals iphone en ipod na ge-aapt. En de Chinese wetgeving doet er nix tegen.[/quote]

    Afwentelingen van de iPod zien we hier in Europa ook meer dan genoeg. Wel geloof ik gehoord te hebben dat de Chinezen ooit een Playstation Phone hebben gefaked, wat in mijn mening in ieder geval te ver gaat.

  6.   
    Hitman047's avatar

    Tja, als je verder toch niks te doen hebt…

    Zul je zien dat die chinezen, die het verschil niet zien, hem nog massaal gaan kopen ook 😆

  7.   
    Watching you's avatar

    Eerst de iPod:
    http://tweakers.net/ext/i.dsp/1096675400.jpg
    En nu de wii… Morgen de ps2, overmorgen de ps3 en in 2008 ook alle andere gameconsoles…

    ~Watch