PS3-versie The Orange Box verschijnt op 11 december

The Orange Box verblijdt momenteel vele PC- en Xbox 360-gamers met het uitgebreide aanbod aan games dat in de Box te vinden is. Voor gamers met een PlayStation 3 was het al duidelijk dat er nog even gewacht moet worden op hun versie, want deze zou enkele weken later verschijnen.

Vorige maand schatte Electronic Arts de releasedatum van de PS3-versie nog op 14 december, maar nu de game een gouden status heeft bereikt, is die datum naar voren gehaald. PlayStation 3 bezitters kunnen, als alles verder volgens planning verloopt, vanaf 11 december bezig met The Orange Box.

The Orange Box is uitgebracht met het oog op Half-Life 2: Episode Two en deze ‘box’ is een gebundelde uitgave van Half-Life 2, de vervolgen Episode One en Episode Two, de cartoony multiplayergame Team Fortress 2 en de puzzelgame Portal.

Episode Two gaat verder waar de eerste stopte. Alyx blijkt nog in leven te zijn en verder spelen de Vortigaunts (de behulpzame aliens) een belangrijke rol. De game speelt zich, in tegenstelling tot de eerste episode, vooral af in grote, uitgestrekte gebieden. De gevechten met de Combine (de slechte aliens) en de Striders (grote robotspinnen) zijn daardoor ook wat uitgebreider en massaler dan voorheen. Verder krijg je in deze tweede Episode te maken met een nieuwe tegenstander: de Hunter. Dit is een soort mini-Strider, die naast een behoorlijke snelheid ook nog eens beschikt over een flinke voorraad kogels.

Team Fortress 2 is een game gericht op de multiplayer en met een vrolijke, cartoony uitstraling. Kies uit verschillende classes, variërend van de zwaarbewapende Heavy tot de in stealth gespecialiseerde Spy, en werk samen met je team om de overwinning te behalen in diverse spelmodi en mappen.

Portal is een innovatieve puzzelgame, waarbij jij een testpersoon bent die in diverse ruimtes van Aperture Science de uitgang moet zien te halen met behulp van je portal-gun. Hiermee kan je een ingang en een uitgang creëren en uiteraard zijn ook alle natuurkundige wetten, zoals zwaartekracht en valversnelling van toepassing op de portals die je maakt. Op deze manier dien je diverse lastige situaties te doorstaan.

The Orange Box is inmiddels verschenen voor de PC en Xbox 360. De PlayStation 3-versie volgt op 11 december.

  1.   
    GameAC's avatar

    1UP melde in hun preview enorme framerate problemen met de PS3 versie, wat niet verwonderlijk is na Assassins Creed en PES08, ik hoop dat ze het gefixt hebben in de retail versie. Weer een afgeraffelde game die gepatcht moet worden zou een ramp zijn. 👿

    Wel lekker op tijd voor de FRS 20% korting avond, word TOB wel hééééél erg aantrekkelijk. 😀

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    deze komt zeker bij me ps3 collectie :D. ik wil niedegval episode 2 spelen de rest boeid me niet echt maar ja. half life 2 en episode 1 al uitgespeeld :P. en die andere spellen in orange box boeien me niet echt maar leuke extra

  3.   
    gappower's avatar

    orange-box rulleeeezzzzzz 😀